Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form og kle et stekebrett med bakepapir.
Bløtlegg nøttene et par timer før start (om du har tid). Ha nøtter, næringsgjær, sitronsaft, hvitløk, vann, sennep og basilikum i en food processor og kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt.
Tomatsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovriv gulrøtter og squash. Skjær paprika og sopp i terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i alle grønnsakene og surr de i noen minutter til soppen begynner å krympe. Ha i eddik og tomater og la det koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la sausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt. Ha eventuelt litt vann i om det blir for tykt.
Montering:
Skjær aubergine i tynne skiver på langs. Fordel disse utover stekebrettet, dryss på litt salt og bak i ovnen i cirka 10 minutter. Ha ut av ovnen men la varmen stå på.
Grovhakk basilikum.
Ha en god øse tomatsaus nederst i den ildfaste formen. Ha lasagneplater over. Deretter et lag cashewsaus, så aubergineplater og så tomatsaus igjen. Gjenta til du har brukt opp alt, pass på at du har et tykt lag cashewsaus på toppen.