Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer
Sunnere vårruller – men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger.
Jeg kan egentlig ikke huske sist gang jeg stekte vårruller i frityr eller panne. De blir rett og slett like gode i ovn, og da holder de bedre sammen (du slipper å være redd de skal “rakne”), og de gjør seg ferdig helt på egenhånd, slik at du i stedenfor å henge over frityrgryta kan dekke bordet eller kose deg med Facebook (eller en skikkelig bok).
Disse vårrullene er fylt med det jeg hadde i skapene den dagen de ble laget; litt tofu stekt i soyasaus, bønnespirer, risnudler og gulrot. Varier gjerne med det du har tilgjengelig.
I skålen ved siden av har jeg soyasaus, i tillegg til søt chilisaus.
Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer
Ingredients
- 150 gram tofu
- 1 ss olje
- litt soyasaus
- 100 g risnudler
- 2 gulrøtter
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvisløksfedd
- bønnespirer
- eventuelt litt chili og/eller koriander
- 8 store ark filodeig (ca 15*15 cm, har du større ark kan du klippe dem i mindre biter)
- vann til pensling
- eventuelt litt olje til steking
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skjær tofuen i strimler med tykkelse på cirka 0,5*0,5 centimeter.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og la den trekke inn i tofuen. Avkjøl.
- Kok risnudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
- Skrell og riv gulrøtter, riv hvitløk. Bland sammen risnudler, gulrøtter, hvitløk og bønnespirer i en bolle. Smak til med soyasaus. Ha eventuelt i litt chili og/eller koriander om du foretrekker det.
- Legg ut filodeigarkene med et hjørne opp og ett ned. Legg godt med blandingen i midten på hvert ark, topp med tofu. Pensle vann på kantene av arkene. Brett inn – først fra sidene og inn mot midten, deretter ruller du sammen nedenfra og opp.
- Fordel vårrullene utover stekebrettet, hell eventuelt litt olje over. Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu på vårrullene, stek deretter i 10 minutter til. Servér vårrullene rykende varme.
Flere oppskrifter
-
Bakt bete på bygg fra Sykt billig
Det er mange gode grunner til å spise mat fra Norge. For det første er det forbundet med lavere klimagassutslipp, for det andre støtter vi norske bønder og gjør en innsats for å få opp selvforsyningsgraden vår, og for det tredje… Dette er kanskje bare…
-
Blomkåltaco med tahinisaus
Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…
-
Squashpizza med hummus
Nydelig pizza med sesongens grønnsaker (som jeg har plukket i hagen min).
1 thought on “Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer”
Leave a Reply
Nam! 🙂
Anbefaler å bruke Blue Dragon soyasaus f.eks ettersom Kikkoman fortsatt driver med dyretesting…!
http://www.vice.com/read/why-are-companies-like-kikkoman-still-testing-on-animals-103?utm_source=vicetwitterus