Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer

Sunnere vårruller – men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger.
Jeg kan egentlig ikke huske sist gang jeg stekte vårruller i frityr eller panne. De blir rett og slett like gode i ovn, og da holder de bedre sammen (du slipper å være redd de skal “rakne”), og de gjør seg ferdig helt på egenhånd, slik at du i stedenfor å henge over frityrgryta kan dekke bordet eller kose deg med Facebook (eller en skikkelig bok).
Disse vårrullene er fylt med det jeg hadde i skapene den dagen de ble laget; litt tofu stekt i soyasaus, bønnespirer, risnudler og gulrot. Varier gjerne med det du har tilgjengelig.
I skålen ved siden av har jeg soyasaus, i tillegg til søt chilisaus.

Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer
Ingredients
- 150 gram tofu
- 1 ss olje
- litt soyasaus
- 100 g risnudler
- 2 gulrøtter
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvisløksfedd
- bønnespirer
- eventuelt litt chili og/eller koriander
- 8 store ark filodeig (ca 15*15 cm, har du større ark kan du klippe dem i mindre biter)
- vann til pensling
- eventuelt litt olje til steking
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skjær tofuen i strimler med tykkelse på cirka 0,5*0,5 centimeter.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og la den trekke inn i tofuen. Avkjøl.
- Kok risnudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
- Skrell og riv gulrøtter, riv hvitløk. Bland sammen risnudler, gulrøtter, hvitløk og bønnespirer i en bolle. Smak til med soyasaus. Ha eventuelt i litt chili og/eller koriander om du foretrekker det.
- Legg ut filodeigarkene med et hjørne opp og ett ned. Legg godt med blandingen i midten på hvert ark, topp med tofu. Pensle vann på kantene av arkene. Brett inn – først fra sidene og inn mot midten, deretter ruller du sammen nedenfra og opp.
- Fordel vårrullene utover stekebrettet, hell eventuelt litt olje over. Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu på vårrullene, stek deretter i 10 minutter til. Servér vårrullene rykende varme.
Flere oppskrifter
-
Indisk aubergine
Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…
-
Blomkål i appelsinsaus
Forsideoppskriften fra min første bok!
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
1 thought on “Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer”
Leave a Reply
Nam! 🙂
Anbefaler å bruke Blue Dragon soyasaus f.eks ettersom Kikkoman fortsatt driver med dyretesting…!
http://www.vice.com/read/why-are-companies-like-kikkoman-still-testing-on-animals-103?utm_source=vicetwitterus