Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer

Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer

Sunnere vårruller – men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger. 

Jeg kan egentlig ikke huske sist gang jeg stekte vårruller i frityr eller panne. De blir rett og slett like gode i ovn, og da holder de bedre sammen (du slipper å være redd de skal “rakne”), og de gjør seg ferdig helt på egenhånd, slik at du i stedenfor å henge over frityrgryta kan dekke bordet eller kose deg med Facebook (eller en skikkelig bok).

Disse vårrullene er fylt med det jeg hadde i skapene den dagen de ble laget; litt tofu stekt i soyasaus, bønnespirer, risnudler og gulrot. Varier gjerne med det du har tilgjengelig.

I skålen ved siden av har jeg soyasaus, i tillegg til søt chilisaus.

Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer

Sunnere vårruller – men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger. 
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 150 gram tofu
  • 1 ss olje
  • litt soyasaus
  • 100 g risnudler
  • 2 gulrøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvisløksfedd
  • bønnespirer
  • eventuelt litt chili og/eller koriander
  • 8 store ark filodeig (ca 15*15 cm, har du større ark kan du klippe dem i mindre biter)
  • vann til pensling
  • eventuelt litt olje til steking

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær tofuen i strimler med tykkelse på cirka 0,5*0,5 centimeter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og la den trekke inn i tofuen. Avkjøl.
  • Kok risnudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
  • Skrell og riv gulrøtter, riv hvitløk. Bland sammen risnudler, gulrøtter, hvitløk og bønnespirer i en bolle. Smak til med soyasaus. Ha eventuelt i litt chili og/eller koriander om du foretrekker det.
  • Legg ut filodeigarkene med et hjørne opp og ett ned. Legg godt med blandingen i midten på hvert ark, topp med tofu. Pensle vann på kantene av arkene. Brett inn – først fra sidene og inn mot midten, deretter ruller du sammen nedenfra og opp.
  • Fordel vårrullene utover stekebrettet, hell eventuelt litt olje over. Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu på vårrullene, stek deretter i 10 minutter til. Servér vårrullene rykende varme.
Keyword vårruller

Flere oppskrifter

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

    Les mer

  • Blomkål i appelsinsaus

    Blomkål i appelsinsaus

    Forsideoppskriften fra min første bok!

    Les mer

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

    Les mer



1 thought on “Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating