Go Back

Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer

Sunnere vårruller - men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger. 
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 150 gram tofu
  • 1 ss olje
  • litt soyasaus
  • 100 g risnudler
  • 2 gulrøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvisløksfedd
  • bønnespirer
  • eventuelt litt chili og/eller koriander
  • 8 store ark filodeig (ca 15*15 cm, har du større ark kan du klippe dem i mindre biter)
  • vann til pensling
  • eventuelt litt olje til steking

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær tofuen i strimler med tykkelse på cirka 0,5*0,5 centimeter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og la den trekke inn i tofuen. Avkjøl.
  • Kok risnudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
  • Skrell og riv gulrøtter, riv hvitløk. Bland sammen risnudler, gulrøtter, hvitløk og bønnespirer i en bolle. Smak til med soyasaus. Ha eventuelt i litt chili og/eller koriander om du foretrekker det.
  • Legg ut filodeigarkene med et hjørne opp og ett ned. Legg godt med blandingen i midten på hvert ark, topp med tofu. Pensle vann på kantene av arkene. Brett inn - først fra sidene og inn mot midten, deretter ruller du sammen nedenfra og opp.
  • Fordel vårrullene utover stekebrettet, hell eventuelt litt olje over. Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu på vårrullene, stek deretter i 10 minutter til. Servér vårrullene rykende varme.
Keyword vårruller