Grove eplepannekaker

Grove eplepannekaker

Sunnere pannekaker med grovt mel og naturlig søtning. 

I denne oppskriften bruker vi eplemos. Har du det ikke på glass så kan du lage selv, skjær epler i små biter, ha i en gryte med bittelitt vann i og kok opp. La det småkoke til det hele moses sammen. Eplemosen hjelper med å binde disse pannekakene sammen, i tillegg gir det god naturlig søtning og frisk smak. Det kan eventuelt erstattes av en most banan.

Grove eplepannekaker

Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Course pannekaker

Ingredients
  

  • 2 ss linfrø
  • 5 ss vann
  • 2 dl soyamelk eller mandelmelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 1 dl eplemos
  • 2 ss lønnesirup eller annen sirup – dette kan sløyfes helt også
  • 2,5 dl sammalt hvete
  • 1,5 dl fint hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 1 ts kanel
  • bitte litt salt
  • 1 eple

Instructions
 

  • Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Ha de i en bolle sammen med vannet og la det stå til det tykner, dette går fort.
  • Ha i soyamelk og eplesidereddik, la det stå til det tykner noe.
  • Ha i eplemos og lønnesirup, rør godt sammen.
  • Sikt i sammalt hvete, fint hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
  • Skjær eplet i små terninger og vend inn i røren.
  • Stek pannekaker i en panne på medium/høy varme, eventuelt med litt olje i.
Keyword eple

Flere oppskrifter

  • Eplesyltetøy

    Eplesyltetøy

    Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt. 

  • Eplemos

    Eplemos

    Herlig som pålegg, som topping på grøt og yoghurt, og som ingrediens i bakst.

  • Eplechutney

    Eplechutney

    Hjemmelaga chutney er supert til indisk mat. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating