Grove eplepannekaker
Sunnere pannekaker med grovt mel og naturlig søtning.
I denne oppskriften bruker vi eplemos. Har du det ikke på glass så kan du lage selv, skjær epler i små biter, ha i en gryte med bittelitt vann i og kok opp. La det småkoke til det hele moses sammen. Eplemosen hjelper med å binde disse pannekakene sammen, i tillegg gir det god naturlig søtning og frisk smak. Det kan eventuelt erstattes av en most banan.
Grove eplepannekaker
Ingredients
- 2 ss linfrø
- 5 ss vann
- 2 dl soyamelk eller mandelmelk
- 2 ts eplesidereddik
- 1 dl eplemos
- 2 ss lønnesirup eller annen sirup – dette kan sløyfes helt også
- 2,5 dl sammalt hvete
- 1,5 dl fint hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 1 ts kanel
- bitte litt salt
- 1 eple
Instructions
- Knus linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Ha de i en bolle sammen med vannet og la det stå til det tykner, dette går fort.
- Ha i soyamelk og eplesidereddik, la det stå til det tykner noe.
- Ha i eplemos og lønnesirup, rør godt sammen.
- Sikt i sammalt hvete, fint hvetemel, bakepulver, natron, kanel og salt og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
- Skjær eplet i små terninger og vend inn i røren.
- Stek pannekaker i en panne på medium/høy varme, eventuelt med litt olje i.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Tilslørte bondepiker
Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg. Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…
-
Eplesyltetøy
Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt.