Kanelknuter
Herlige kanelboller med perlesukker for den ekstra touchen.
Veganske kanelknuter
Steg for steg-metode for å bake saftige kanelknuter uten egg og smør.
Ingredients
- 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
- 50 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 50 g vegansk margarin
- 1,8 dl soyamelk
- 25 g fersk gjær
Fyll:
- 4 ss vegansk margarin
- kanel
- rørsukker
Pynt:
- 2 ss soyamelk
- perlesukker
Instructions
- Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.
- Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.
- Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.
Fyll:
- Rør sammen margarin, kanel og sukker.
Montering og pynt:
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, cirka 15*30 centimeter.
- Smør på margarinblandingen.
- Brett den ene delen inn mot midten.
- Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
- Skjær deigen i skiver på tvers.
- Strekk bitene litt.
- Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg.
- Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.
- Fordel knutene utover stekebrettet.
- Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
- Pensle med soyamelk, dryss perlesukkeret over.
- Stek knutene midt i ovnen i ca 10 minutter.
- Avkjøl på rist. Server!
Flere oppskrifter
-
Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær
Saftige boller med vegansk vaniljekrem og friske blåbær.
-
Eltefrie boller med sjokolade og hasselnøtt
Med god hjelp av eltefri bakst-dronningen Ina, mener jeg at jeg har funnet fram til de aller beste veganske, eltefrie bollene. Disse snurrene smaker fantastisk, har en veldig god konsistens, og ikke minst: de hever skikkelig bra og blir supersaftige.
-
Hasselnøttboller
Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.