Kanelknuter

Kanelknuter

Herlige kanelboller med perlesukker for den ekstra touchen.

Veganske kanelknuter

Steg for steg-metode for å bake saftige kanelknuter uten egg og smør.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Heving (ca.) 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course bakst
Servings 8 boller

Ingredients
  

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,8 dl soyamelk
  • 25 g fersk gjær

Fyll:

  • 4 ss vegansk margarin
  • kanel
  • rørsukker

Pynt:

  • 2 ss soyamelk
  • perlesukker

Instructions
 

  • Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.
  • Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.
  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.

Fyll:

  • Rør sammen margarin, kanel og sukker.

Montering og pynt:

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, cirka 15*30 centimeter.
  • Smør på margarinblandingen.
  • Brett den ene delen inn mot midten.
  • Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
  • Skjær deigen i skiver på tvers.
  • Strekk bitene litt.
  • Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg.
  • Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.
  • Fordel knutene utover stekebrettet.
  • Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
  • Pensle med soyamelk, dryss perlesukkeret over.
  • Stek knutene midt i ovnen i ca 10 minutter.
  • Avkjøl på rist. Server!
Keyword boller, fastelavn, kanelboller

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating