Gulrotsuppe med krydra kikerter

Gulrotsuppe med krydra kikerter

Fyldig og god middagssuppe med kikertsnop på toppen. 

Lite slår en skikkelig god suppe! Hemmeligheten her er å bake grønnsaker i ovnen før de has i gryta, da blir de ekstra gode i smaken.

I denne suppen kan du bruke enten gulrøtter eller søtpotet, eller en kombinasjon av de to. Godt blir det uansett.

Gulrotsuppe med krydra kikerter

Nydelig som både forrett og hovedrett. Porsjonsberegningen er for førstnevnte, så om du serverer denne suppen som hovedrett anbefaler jeg å doble mengden.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course forrett, hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg gulrøtter
  • olivenolje
  • litt havsalt
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 6 stilker koriander
  • 0,5 rød chili kan erstattes av en teskje chiliflak
  • 3 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 1-2 dl kokosmelk

Krydra kikerter:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 dl ferdig kokte kikerter enten bløtlagt over natten + kokt i en time i lettsaltet vann, evnt. fra boks

Til servering:

  • 2 ss tahini
  • eventuelt litt kokosmelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skrell gulrøttene og skjær de i to på langs. Fordel utover stekebrettet. Hell over olivenolje og litt salt.
  • Bak i 20-25 minutter, til gulrøttene begynner å få sorte prikker.
  • Varm opp litt mer olje i en gryte. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og chili. Ha de over i gryten og surr noen minutter.
  • Tilsett gulrøttene, la det surre et minutt til. Hell på grønnsakskraft og la det koke opp.
  • La det hele koke i fem minutter, før du kjører suppen jevn med stavmikser eller i en blender/food processor.
  • Spe med kokosmelk til du får fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme til kikertene er klare.

Krydra kikerter:

  • Varm opp oljen i en panne. Medium/høy varme. Ha i spisskummen og røkt paprika og la det steke i et lite minutt.
  • Tørk godt av kikertene og ha de i. Rør de godt sammen med krydderet og stek til de begynner å få mørke prikker.
  • Ha pannen av varmen.

Til servering:

  • Fordel suppen i suppetallerker. Ha over kikerter, topp med tahini og eventuelt litt kokosmelk.
  • Server!

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



2 thoughts on “Gulrotsuppe med krydra kikerter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating