Gulrotsuppe med krydra kikerter

Fyldig og god middagssuppe med kikertsnop på toppen.
Lite slår en skikkelig god suppe! Hemmeligheten her er å bake grønnsaker i ovnen før de has i gryta, da blir de ekstra gode i smaken.
I denne suppen kan du bruke enten gulrøtter eller søtpotet, eller en kombinasjon av de to. Godt blir det uansett.

Gulrotsuppe med krydra kikerter
Ingredients
- 1 kg gulrøtter
- olivenolje
- litt havsalt
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 6 stilker koriander
- 0,5 rød chili kan erstattes av en teskje chiliflak
- 3 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- 1-2 dl kokosmelk
Krydra kikerter:
- 2 ss olivenolje
- 1 ts spisskummen
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 dl ferdig kokte kikerter enten bløtlagt over natten + kokt i en time i lettsaltet vann, evnt. fra boks
Til servering:
- 2 ss tahini
- eventuelt litt kokosmelk
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skrell gulrøttene og skjær de i to på langs. Fordel utover stekebrettet. Hell over olivenolje og litt salt.
- Bak i 20-25 minutter, til gulrøttene begynner å få sorte prikker.
- Varm opp litt mer olje i en gryte. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og chili. Ha de over i gryten og surr noen minutter.
- Tilsett gulrøttene, la det surre et minutt til. Hell på grønnsakskraft og la det koke opp.
- La det hele koke i fem minutter, før du kjører suppen jevn med stavmikser eller i en blender/food processor.
- Spe med kokosmelk til du får fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme til kikertene er klare.
Krydra kikerter:
- Varm opp oljen i en panne. Medium/høy varme. Ha i spisskummen og røkt paprika og la det steke i et lite minutt.
- Tørk godt av kikertene og ha de i. Rør de godt sammen med krydderet og stek til de begynner å få mørke prikker.
- Ha pannen av varmen.
Til servering:
- Fordel suppen i suppetallerker. Ha over kikerter, topp med tahini og eventuelt litt kokosmelk.
- Server!
Flere oppskrifter
-
Spicy “ramen”
Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til.
-
Kremet jordskokksuppe
En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.
2 thoughts on “Gulrotsuppe med krydra kikerter”
Leave a Reply
Hei 🙂 Ser godt ut! Hvor mange personer er denne oppskriften for?
3-4, litt avhengig av hvor sultne dere er. 5-6 personer som forrett.