Gulrotsuppe med krydra kikerter
Nydelig som både forrett og hovedrett. Porsjonsberegningen er for førstnevnte, så om du serverer denne suppen som hovedrett anbefaler jeg å doble mengden.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 50 minutes mins
Course forrett, hovedrett, suppe
- 1 kg gulrøtter
- olivenolje
- litt havsalt
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 6 stilker koriander
- 0,5 rød chili kan erstattes av en teskje chiliflak
- 3 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
- 1-2 dl kokosmelk
Krydra kikerter:
- 2 ss olivenolje
- 1 ts spisskummen
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 dl ferdig kokte kikerter enten bløtlagt over natten + kokt i en time i lettsaltet vann, evnt. fra boks
Til servering:
- 2 ss tahini
- eventuelt litt kokosmelk
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skrell gulrøttene og skjær de i to på langs. Fordel utover stekebrettet. Hell over olivenolje og litt salt.
Bak i 20-25 minutter, til gulrøttene begynner å få sorte prikker.
Varm opp litt mer olje i en gryte. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og chili. Ha de over i gryten og surr noen minutter.
Tilsett gulrøttene, la det surre et minutt til. Hell på grønnsakskraft og la det koke opp.
La det hele koke i fem minutter, før du kjører suppen jevn med stavmikser eller i en blender/food processor.
Spe med kokosmelk til du får fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme til kikertene er klare.
Krydra kikerter:
Varm opp oljen i en panne. Medium/høy varme. Ha i spisskummen og røkt paprika og la det steke i et lite minutt.
Tørk godt av kikertene og ha de i. Rør de godt sammen med krydderet og stek til de begynner å få mørke prikker.
Ha pannen av varmen.