Go Back

Gulrotsuppe med krydra kikerter

Nydelig som både forrett og hovedrett. Porsjonsberegningen er for førstnevnte, så om du serverer denne suppen som hovedrett anbefaler jeg å doble mengden.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course forrett, hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kg gulrøtter
  • olivenolje
  • litt havsalt
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 6 stilker koriander
  • 0,5 rød chili kan erstattes av en teskje chiliflak
  • 3 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 1-2 dl kokosmelk

Krydra kikerter:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 dl ferdig kokte kikerter enten bløtlagt over natten + kokt i en time i lettsaltet vann, evnt. fra boks

Til servering:

  • 2 ss tahini
  • eventuelt litt kokosmelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skrell gulrøttene og skjær de i to på langs. Fordel utover stekebrettet. Hell over olivenolje og litt salt.
  • Bak i 20-25 minutter, til gulrøttene begynner å få sorte prikker.
  • Varm opp litt mer olje i en gryte. Finhakk sjalottløk, hvitløk, koriander og chili. Ha de over i gryten og surr noen minutter.
  • Tilsett gulrøttene, la det surre et minutt til. Hell på grønnsakskraft og la det koke opp.
  • La det hele koke i fem minutter, før du kjører suppen jevn med stavmikser eller i en blender/food processor.
  • Spe med kokosmelk til du får fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme til kikertene er klare.

Krydra kikerter:

  • Varm opp oljen i en panne. Medium/høy varme. Ha i spisskummen og røkt paprika og la det steke i et lite minutt.
  • Tørk godt av kikertene og ha de i. Rør de godt sammen med krydderet og stek til de begynner å få mørke prikker.
  • Ha pannen av varmen.

Til servering:

  • Fordel suppen i suppetallerker. Ha over kikerter, topp med tahini og eventuelt litt kokosmelk.
  • Server!