Glutenfri gulrotkake

Glutenfri gulrotkake

Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus. 

glutenfri vegansk gulrotkake

Glutenfri, vegansk gulrotkake

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 8 dl glutenfrie havregryn
  • 4 ss linfrø
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 dl hvitt sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts ingefær
  • 3 ss vegansk margarin
  • 5 dl soyamelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 gulrøtter
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl rosiner

Kremostglasur:

  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g vegansk kremost naturell
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts sitronsaft
  • 4-5 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.
  • Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.
  • Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.
  • Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.
  • Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.
  • Hell over i springformen.  Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.
  • Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur:

  • Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en food processor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
  • Fordel utover kaken.
  • Avkjøl fram til servering.
Keyword glutenfritt

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating