Glutenfri gulrotkake

Glutenfri gulrotkake

Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus. 

glutenfri vegansk gulrotkake

Glutenfri, vegansk gulrotkake

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 8 dl glutenfrie havregryn
  • 4 ss linfrø
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 dl hvitt sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts ingefær
  • 3 ss vegansk margarin
  • 5 dl soyamelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 gulrøtter
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl rosiner

Kremostglasur:

  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g vegansk kremost naturell
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts sitronsaft
  • 4-5 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.
  • Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.
  • Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.
  • Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.
  • Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.
  • Hell over i springformen.  Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.
  • Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur:

  • Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en food processor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
  • Fordel utover kaken.
  • Avkjøl fram til servering.
Keyword glutenfritt

Flere oppskrifter

  • Sjokoladekake uten steking

    Sjokoladekake uten steking

    Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri. 

    Les mer

  • Gulrotkake i brødform

    Gulrotkake i brødform

    Saftig og god kake med masse krydder, nøtter og rosiner. 

    Les mer

  • Vegansk gulrotkake med kremostglasur

    Vegansk gulrotkake med kremostglasur

    Gulrotkake er og blir en av mine favorittkaker. For det første fordi jeg ELSKER kremostglasur, men også fordi jeg liker å bruke mye krydder i kaken. Og da lukter det fort jul i huset. Og smaker litt jul, uten at det trenger å være desember…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating