Glutenfri gulrotkake
Kake med gulrøtter, valnøtter og rosiner, toppet med kremostglasur. Smaker bra med ekstra nøtter og en rød bærsaus.
Glutenfri, vegansk gulrotkake
Ingredients
- 8 dl glutenfrie havregryn
- 4 ss linfrø
- 1,5 ts bakepulver
- 2 dl hvitt sukker
- 1 dl brunt sukker
- 2 ts kanel
- 0,5 ts malt nellik
- 0,5 ts ingefær
- 3 ss vegansk margarin
- 5 dl soyamelk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 gulrøtter
- 1 dl valnøtter
- 1 dl rosiner
Kremostglasur:
- 100 g vegansk margarin
- 100 g vegansk kremost naturell
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts sitronsaft
- 4-5 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.
- Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.
- Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.
- Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.
- Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.
- Hell over i springformen. Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.
- Avkjøl helt før du har på glasur.
Kremostglasur:
- Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en food processor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
- Fordel utover kaken.
- Avkjøl fram til servering.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.