Go Back
glutenfri vegansk gulrotkake

Glutenfri, vegansk gulrotkake

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 8 dl glutenfrie havregryn
  • 4 ss linfrø
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 dl hvitt sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts ingefær
  • 3 ss vegansk margarin
  • 5 dl soyamelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 gulrøtter
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl rosiner

Kremostglasur:

  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g vegansk kremost naturell
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts sitronsaft
  • 4-5 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel (glutenfritt) en springform på 20-22 centimeter i diameter.
  • Ha havregryn og linfrø i en food processor og kjør noen minutter til du har et helt fint mel.
  • Ha blandingen over i en stor bolle og rør inn bakepulver, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, nellik og ingefær.
  • Smelt margarin. Ha det over i en liten bolle og visp inn soyamelk og vaniljeekstrakt. Hell over i de tørre ingrediensene og visp det hele godt sammen.
  • Riv gulrøttene og grovhakk valnøttene. Vend gulrøtter, valnøtter og rosiner inn i røren.
  • Hell over i springformen.  Stek kaken i 45-50 minutter, til du kan stikke en trepinne inn i kaken uten at det fester seg røre til den.
  • Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur:

  • Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en food processor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
  • Fordel utover kaken.
  • Avkjøl fram til servering.
Keyword glutenfritt