Kikert- og søtpotetcurry

Kikert- og søtpotetcurry

Indisk rett med en smaksrik tomatisert saus. 

Herlig indisk rett som smaker godt med ris til, og eventuelt naan. Denne middagsretten er glutenfri.

Kikert- og søtpotetcurry

En av mine indiske favoritter! Her bruker jeg tørka kikerter, derfor er tilberedningstiden ganske lang. For en mye kjappere variant kan du bruke hermetiske kikerter.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Bløtlegging 8 hours
Total Time 9 hours 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g tørka kikerter
  • ris
  • 2 små søtpoteter ca. 300 g
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 rød chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss karripulver
  • 1 ss sennepsfrø
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater innholdet fra 1 boks/kartong
  • 2 dl vann
  • 5 stilker koriander

Instructions
 

  • Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter, doble i så fall mengden.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Rens og finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.
  • Kok opp litt vann i en gryte. Ha i søtpotetbitene og kok til de er møre, dette tar cirka 10 minutter. Sil av vannet.
  • Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter.
  • Rør inn garam masala, karripulver og sennepsfrø og surr videre til det begynner å lukte godt, det tar noen minutter.
  • Ha i kikerter, søtpotetbiter, tomater og vann og la det hele koke opp. La det småkoke i 10-15 minutter, juster eventuelt med mer krydder.
  • Grovhakk koriander og dryss over før servering.
  • Server med ris og eventuelt hjemmelaget naan.
Keyword curry, gryterett, kikerter, søtpotet

Flere oppskrifter

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.



5 thoughts on “Kikert- og søtpotetcurry”

  • Hei,
    Hvor mange personer er oppskriften til?
    Takk for flott blogg og masse god inspirasjon! Det meste faller i smak hos både toåring og foreldre her i heimen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating