Go Back

Kikert- og søtpotetcurry

En av mine indiske favoritter! Her bruker jeg tørka kikerter, derfor er tilberedningstiden ganske lang. For en mye kjappere variant kan du bruke hermetiske kikerter.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Bløtlegging 8 hours
Total Time 9 hours 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g tørka kikerter
  • ris
  • 2 små søtpoteter ca. 300 g
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 rød chili
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss karripulver
  • 1 ss sennepsfrø
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater innholdet fra 1 boks/kartong
  • 2 dl vann
  • 5 stilker koriander

Instructions
 

  • Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter, doble i så fall mengden.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Rens og finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.
  • Kok opp litt vann i en gryte. Ha i søtpotetbitene og kok til de er møre, dette tar cirka 10 minutter. Sil av vannet.
  • Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter.
  • Rør inn garam masala, karripulver og sennepsfrø og surr videre til det begynner å lukte godt, det tar noen minutter.
  • Ha i kikerter, søtpotetbiter, tomater og vann og la det hele koke opp. La det småkoke i 10-15 minutter, juster eventuelt med mer krydder.
  • Grovhakk koriander og dryss over før servering.
  • Server med ris og eventuelt hjemmelaget naan.
Keyword curry, gryterett, kikerter, søtpotet