Rabarbrakake

Rabarbrakake

Denne smaker eplekake, bare bedre! var kollegaene mine sin unisone reaksjon etter at jeg hadde med denne kaken på jobb. Og det er kanskje ikke så rart – oppskriften er veldig lik den tradisjonelle norske eplekaken. Men rabarbra er jo mye bedre! Saftig, syrlig og friskt – dette er bra greier!

I kakebunnen bruker vi kikertmel som bindemiddel og soyayoghurt for å gjøre kaken ekstra saftig. Dette er en kombinasjon som fungerer utrolig bra i bakst uten egg, det eneste minuset er at røren får en liten bismak FØR den stekes. Kikertmel er nemlig ikke noe godt før det varmebehandles, men det blir veldig bra etter en liten stund i ovnen

Server vegansk rabarbrakake med litt vispet havrekrem eller soyais.

Vegansk rabarbrakake

En nydelig og saftig kake med smak av sommer.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 250 g rabarbra
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse

Kakebunn:

  • 4,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kikertmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1 dl soyayoghurt
  • 3 ss rapsolje
  • 2 dl soyamelk

Smuldretopp:

  • 2 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt soyamelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en kakeform på 20-22 centimeter i diameter.
  • Rens rabarbraen. Skjær stilken i to på langs, og del deretter i biter som er cirka en centimeter tykke. Ha bitene over i en liten bolle, og rør inn sukker og maisstivelse.

Kakebunn:

  • Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.
  • Hell tre fjerdedeler av røren over i kakeformen. Fordel rabarbraen i et lag over, før du sprer resten av røren over der igjen.

Smuldretopp:

  • Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.
  • Fordel smuldredeigen på toppen av kaken.
  • Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.
  • Avkjøl kaken en liten stund i formen.
  • Server gjerne mens den fortsatt er lunken.
  • Rabarbrakake smaker kjempegodt med vispet havrekrem eller soyais.
Keyword rabarbra

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating