Sopp Stroganoff

Sopp Stroganoff

Alle liker sopp! Herlig smak, god konsistens og en egen evne til å finne sin plass i alle middagsretter.

Hemmeligheten bak å få gryteretter med sopp gode er å bruke flere soppslag. Jeg elsker kombinasjonen aromasopp og shitakesopp, champinjong er greit å bruke for å få opp volumet og østerssopp gir en noe kraftigere smak. Dersom du vil spandere på deg litt ekstra smak i retten anbefaler jeg å bløtlegge noen tørka steinsopper i litt varmt vann, og bruke både soppen og vannet i retten.

På bildet har jeg servert retten med potetstappe, men det fungerer fint både med ris og pasta også.

vegansk sopp stroganoff oppskrift

Sopp Stroganoff

En aldeles herlig gryterett med sopp, sennep og fløte. Kjempegod – og rask – familiemiddag.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 400 g sjampinjong
  • 400 g aromasopp
  • 200 g shitakesopp
  • 200 g østerssopp
  • 4 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sennep
  • 1 dl hvitvin til matlaging
  • 1 dl grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 2,5 dl matfløte av soya eller havre
  • salt
  • pepper
  • 4 stilker timian

Instructions
 

  • Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær soppen i terninger og biter som er cirka én centimeter lange.
  • Varm opp halvparten av oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og vend på dem til de er gylne. Ha i soppen og resten av oljen. Dryss over paprikapulver. Rør det hele sammen og la det surre noen minutter.
  • Ha deretter i soyasaus, sennep og hvitvin og la det koke til hvitvinen er helt absorbert. Hell deretter i grønnsakskraft og la det småkoke noen minutter til. Hell i fløte og la det koke opp.
  • Smak til eventuelt litt mer salt samt pepper, og klipp i litt frisk timian helt til slutt.
  • Server sopp stroganoff med potetstappe, ris eller pasta.
Keyword sopp, stroganoff

Flere oppskrifter

  • Grønnkålboller med peanøttsaus

    Grønnkålboller med peanøttsaus

    I alle bokprosjekter, eller, i alle prosjekter der jeg lager mat i flere dager til ende. I alle de prosjektene finnes det en rett jeg går og småspiser på lenge etter bildene er tatt og kålen er blitt kaldt. I Hele Stavanger leser, dyrker og…

  • Gnocchi med soltørka tomat

    Gnocchi med soltørka tomat

    Dette er en helt nydelig italiensk rett med gnocchi og hvite bønner i en kremet soltørka tomat-saus. Varmende, mettende og skikkelig digg.

  • Vegansk stroganoff med kantarell

    Vegansk stroganoff med kantarell

    Altså, kantarellsesongen! Tenk at det går an å gå ut i skogen og få tak i en så utrolig god råvare – helt gratis!



4 thoughts on “Sopp Stroganoff”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating