Go Back

Vegansk rabarbrakake

En nydelig og saftig kake med smak av sommer.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 250 g rabarbra
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse

Kakebunn:

  • 4,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kikertmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1 dl soyayoghurt
  • 3 ss rapsolje
  • 2 dl soyamelk

Smuldretopp:

  • 2 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt soyamelk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en kakeform på 20-22 centimeter i diameter.
  • Rens rabarbraen. Skjær stilken i to på langs, og del deretter i biter som er cirka en centimeter tykke. Ha bitene over i en liten bolle, og rør inn sukker og maisstivelse.

Kakebunn:

  • Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.
  • Hell tre fjerdedeler av røren over i kakeformen. Fordel rabarbraen i et lag over, før du sprer resten av røren over der igjen.

Smuldretopp:

  • Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.
  • Fordel smuldredeigen på toppen av kaken.
  • Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.
  • Avkjøl kaken en liten stund i formen.
  • Server gjerne mens den fortsatt er lunken.
  • Rabarbrakake smaker kjempegodt med vispet havrekrem eller soyais.
Keyword rabarbra