Rabarbrasuppe med jordbær

Rabarbrasuppe med jordbær

Kald og frisk sommerdessert som du gjør klar på 20 minutter. 

Rabarbra og jordbær er en helt fantastisk kombinasjon, og i den tiden på året da du får tak i norske, ferske varianter av begge to er helt fabelaktig.

Her koker jeg en suppe som strengt tatt blir rabarbrakraft, og den fyller jeg med friske jordbær og en liten dæsj sukret vegansk kremost. Suppen serveres kald, gjerne i små glass, helst ute på terrassen eller i hagen.

Rabarbrasuppe med jordbær

Kald og frisk sommerdessert som du gjør klar på 20 minutter (pluss litt tid til avkjøling).
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Avkjøling 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Dessert
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g rabarbra
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 0,5 vaniljestang
  • 150 g jordbær

Ostekrem:

  • 50 g vegansk kremost
  • 1 ss melis

Instructions
 

  • Vask rabarbraen og skjær av endestykkene. Skjær resten av den i biter. Ha bitene over i en gryte og ha i vann, sukker og kanelstang.
  • Snitt vaniljestangen på langs og dra så mye av innholdet så mulig over i gryten. Ha også i selve vaniljestangen.
  • Kok opp og la suppen småkoke i et kvarter. Sil suppen og sett til avkjøling (rabarbrabitene skal ikke med videre).
  • Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter.

Ostekrem og servering:

  • Rør sammen kremost og melis.
  • Ha jordbærene i suppen rett før servering. Øs forsiktig over i serveringsskåler. Topp det hele med en ostekrem.
Keyword rabarbra

Flere oppskrifter

  • Rabarbrasmuldrepai

    Rabarbrasmuldrepai

    Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.

  • Iskaffe

    Iskaffe

    I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…

  • Kaffeisbiter

    Kaffeisbiter

    Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating