Fylte bringebærhjerter

Fylte bringebærhjerter

En trinn for trinn-guide til hvordan du lager disse nydelige julekakene. 

På engelsk kalles disse “linzer cookies”, og de er obligatoriske i julebaksten. Kaken består av to kjeks, der den ene har et hull i midten. Mellom kjeksene ligger et tynt lag syltetøy, som viser fint gjennom hullet.

For å lage kakene trenger du to former til å trykke kakene ut med: En liten figur – dette kan for eksempel være et hjerte eller en stjerne, og en større figur som går minst 0,5 centimeter lenger enn den minste figuren. Dette kan være en tilsvarende figur, eller en ring. Jeg har brukt en liten hjerteform og en større rund form.

Har du ikke slike former er det lov å bruke litt kreativitet, bare pass på at grunnstørrelsen på kakene blir så lik som mulig.

Veganske bringebærhjerter

Kanskje den aller vakreste julekaken å gi i gave?
På engelsk kalles disse "linzer cookies", og de er obligatoriske i julebaksten. Kaken består av to kjeks, der den ene har et hull i midten. Mellom kjeksene ligger et tynt lag syltetøy, som viser fint gjennom hullet.
Servings 20 stk.

Ingredients
  

  • 120 gram vegansk margarin
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 dl hvitt sukker
  • 1 dl soyayoghurt
  • 6 dl hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1,5 dl mandelmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 dl perlesukker
  • 0,5 dl bringebærsyltetøy kan varieres etter smak

Instructions
 

  • La margarinen stå en stund i romtemperatur før du begynner.
  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir.
  • Rør margarin og begge typer sukker jevnt. Rør deretter inn soyayoghurt.
  • Mål opp de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Alt utenom perlesukkeret og syltetøyet skal med. Bland det hele godt sammen til du har en fast deig. Det er greit om den er litt klissete.
  • Del deigen i fire, og kjevle ut en etter en del på godt melet kjøkkenbenk. Deigen skal være mellom 0.3 og 0,5 centimeter tykk.
  • Trykk ut kaker med den største formen. På halvparten av kakene trykker du også inn den mindre formen – cirka midt i kaken. Ta ut den midterste deigen, og legg den ytterste på stekebrettet. Legg også de hele kakene på stekebrettet. Resten av deigen elter du sammen med neste emne av deig, og gjentar prosessen til du ikke har mer deig igjen.
  • Fordel perlesukkeret utover de kakene som har hull i midten.
  • Stek i 10 minutter.
  • Avkjøl kakene et par minutter før du monterer dem. Smør et tynt lag med syltetøy utover den ene siden av de hele kakene, og legg kakene med hull i midten over – med perlesukkeret opp. Gjenta med alle kakene.
  • Kakene oppbevares i kjøleskap i tett boks.

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Les mer

  • Sjokoladepinner

    Sjokoladepinner

    Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.

    Les mer

  • Pepperkakecookies

    Pepperkakecookies

    Pepperkaker er noe av det beste som finnes, men av og til blir det litt for mye styr med å la deigen ligge i kjøleskapet et døgn før baking, samt å kjevle, stikke ut figurer, og kjevle videre med all deigen som aldri tar slutt.…

    Les mer



2 thoughts on “Fylte bringebærhjerter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating