Go Back

Veganske bringebærhjerter

Kanskje den aller vakreste julekaken å gi i gave?
På engelsk kalles disse "linzer cookies", og de er obligatoriske i julebaksten. Kaken består av to kjeks, der den ene har et hull i midten. Mellom kjeksene ligger et tynt lag syltetøy, som viser fint gjennom hullet.
Servings 20 stk.

Ingredients
  

  • 120 gram vegansk margarin
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 dl hvitt sukker
  • 1 dl soyayoghurt
  • 6 dl hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1,5 dl mandelmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 dl perlesukker
  • 0,5 dl bringebærsyltetøy kan varieres etter smak

Instructions
 

  • La margarinen stå en stund i romtemperatur før du begynner.
  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir.
  • Rør margarin og begge typer sukker jevnt. Rør deretter inn soyayoghurt.
  • Mål opp de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Alt utenom perlesukkeret og syltetøyet skal med. Bland det hele godt sammen til du har en fast deig. Det er greit om den er litt klissete.
  • Del deigen i fire, og kjevle ut en etter en del på godt melet kjøkkenbenk. Deigen skal være mellom 0.3 og 0,5 centimeter tykk.
  • Trykk ut kaker med den største formen. På halvparten av kakene trykker du også inn den mindre formen - cirka midt i kaken. Ta ut den midterste deigen, og legg den ytterste på stekebrettet. Legg også de hele kakene på stekebrettet. Resten av deigen elter du sammen med neste emne av deig, og gjentar prosessen til du ikke har mer deig igjen.
  • Fordel perlesukkeret utover de kakene som har hull i midten.
  • Stek i 10 minutter.
  • Avkjøl kakene et par minutter før du monterer dem. Smør et tynt lag med syltetøy utover den ene siden av de hele kakene, og legg kakene med hull i midten over - med perlesukkeret opp. Gjenta med alle kakene.
  • Kakene oppbevares i kjøleskap i tett boks.