Brente mandler

Brente mandler

Perfekte brente mandler krever tålmodighet, og en liten dose “trust the process”.

Så klart det går an å lage dem selv! Hemmeligheten? Tålmodighet.

Stol på meg, dette går fint. Brente mandler er egentlig en grei sak å lage, men du må holde deg til oppskriften. Da får du nydelige, karamelliserte mandler med den gode “brente” smaken inni. Nøttene er flotte å servere gjester, og pakket inn i et fint glass med fargebånd rundt er de en flott julepresang.

Jeg pleier å lage en stor porsjon av disse, så beholder jeg halvparten selv og gir resten i små gaver. Skal du ha en enda større produksjon kan det lønne seg å ta det i flere omganger.

brente mandler

Brente mandler

Helt perfekte – hver eneste gang!
Cook Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Course julesnop
Servings 1 stort glass

Ingredients
  

  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 500 g mandler
  • 1 ss vegansk margarin

Instructions
 

  • Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken.
  • Bland sukker og vann i en kasserolle.
  • Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.
  • Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring.
  • Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene være blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig.
  • Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige
  • Fortsett å røre, og pass på at du graver godt nedi gryta hver gang, slik at de nederste nøttene blir løftet opp.
  • Etterhvert vil nøttene begynne å bli karameliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.
  • Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.
  • Oppbevar mandlene i lukket, lufttett glass i romtemperatur (og vennligst se forbi at det er åpent på bildet her).
Keyword brente mandler, jul

Flere oppskrifter

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

  • Peanøttkuler med salt sjokolade

    Peanøttkuler med salt sjokolade

    Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.

  • Cornflakeskonfekt

    Cornflakeskonfekt

    Nydelig hjemmelaget konfekt med bare fem ingredienser. 



1 thought on “Brente mandler”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating