Brente mandler
Perfekte brente mandler krever tålmodighet, og en liten dose “trust the process”.
Så klart det går an å lage dem selv! Hemmeligheten? Tålmodighet.
Stol på meg, dette går fint. Brente mandler er egentlig en grei sak å lage, men du må holde deg til oppskriften. Da får du nydelige, karamelliserte mandler med den gode “brente” smaken inni. Nøttene er flotte å servere gjester, og pakket inn i et fint glass med fargebånd rundt er de en flott julepresang.
Jeg pleier å lage en stor porsjon av disse, så beholder jeg halvparten selv og gir resten i små gaver. Skal du ha en enda større produksjon kan det lønne seg å ta det i flere omganger.
Brente mandler
Ingredients
- 1 dl vann
- 150 g sukker
- 500 g mandler
- 1 ss vegansk margarin
Instructions
- Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken.
- Bland sukker og vann i en kasserolle.
- Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.
- Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring.
- Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene være blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig.
- Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige
- Fortsett å røre, og pass på at du graver godt nedi gryta hver gang, slik at de nederste nøttene blir løftet opp.
- Etterhvert vil nøttene begynne å bli karameliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.
- Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.
- Oppbevar mandlene i lukket, lufttett glass i romtemperatur (og vennligst se forbi at det er åpent på bildet her).
Flere oppskrifter
-
Risboller
Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.
-
Peanøttkuler med salt sjokolade
Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.
-
Cornflakeskonfekt
Nydelig hjemmelaget konfekt med bare fem ingredienser.
1 thought on “Brente mandler”
Leave a Reply
Obligatoriske til jul hos oss!