Go Back
brente mandler

Brente mandler

Helt perfekte - hver eneste gang!
Cook Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Course julesnop
Servings 1 stort glass

Ingredients
  

  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 500 g mandler
  • 1 ss vegansk margarin

Instructions
 

  • Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken.
  • Bland sukker og vann i en kasserolle.
  • Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.
  • Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring.
  • Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene være blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig.
  • Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige
  • Fortsett å røre, og pass på at du graver godt nedi gryta hver gang, slik at de nederste nøttene blir løftet opp.
  • Etterhvert vil nøttene begynne å bli karameliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.
  • Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.
  • Oppbevar mandlene i lukket, lufttett glass i romtemperatur (og vennligst se forbi at det er åpent på bildet her).
Keyword brente mandler, jul