Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken.
Bland sukker og vann i en kasserolle.
Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.
Tilsett helt vanlige mandler med skall, kok videre under forsiktig omrøring.
Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene være blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig.
Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige
Fortsett å røre, og pass på at du graver godt nedi gryta hver gang, slik at de nederste nøttene blir løftet opp.
Etterhvert vil nøttene begynne å bli karameliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.
Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.
Oppbevar mandlene i lukket, lufttett glass i romtemperatur (og vennligst se forbi at det er åpent på bildet her).