Ananassalsa
Kjempegod til retter med mye chili.
Etter at jeg har begynt å lage egen salsa, har det blitt helt slutt på å kjøpe det i butikk. Det er overraskende enkelt og kjapt og lage, og det smaker så utrolig mye bedre!
Til denne salsaen steker vi ananas, for å få fram litt annerledes smak. Den blir litt søtere, og blir en perfekt match til sterk mat.
Ananassalsa
Prøv denne til taco eller andre retter med mye chili.
Ingredients
- 1/4 ananas
- olje til steking
- 1 liten løk
- 1 tomat
- 4 stilker koriander
- 0,5 lime
Instructions
- Rens ananasen, og skjær den i skiver på ca 1 centimeter. Varm oljen i en stekepanne, og stek ananasskivene i to minutter på hver side på høy varme. Etterpå legger du skivene på et rent kjøkkenhåndkle, så de får renne av seg litt av fettet.
- Rens løk og tomat, og skjær i små biter. Finhakk koriander. Skjær ananas i terninger med lengder på ca en halv centimeter. Bland alt sammen, skvis juice fra limen over.
- Vil du ha en litt med sausete konsistens, kan du kjøre gjennom med stavmikser et lite minutt før servering.
- Tips: Server gjerne sammen med burrito, taco eller quesadilla.
Flere oppskrifter
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.
-
Rødbetesalsa
Turn the beet around!
-
Mangosalsa
Dette er en frisk og fornøyelig salsa som gir strålende kontrast til kraftig grillmat, og du får en perfekt kombinasjon. Slik som Han Solo og Chewbacca.