Vegansk risgrøt

“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.
Jeg har prøvd mange typer her, og ulike kombinasjoner, og har til slutt blitt enig med meg selv om at dette er kombinasjonen som funker best. Soyamelken gjør grøten fyldig, kokosmelken likeså, i tilleg bidrar den med sødme. Er du ikke så glad i kokosmelk kan du kjøre på med større andel soyamelk, er det mindre enn ⅓ kokos så kjenner du ikke smaken noe særlig likevel.

Vegansk risgrøt
Ingredients
- 2 dl grøtris
- litt salt (jeg pleier bruke 0,5 ts, noen foretrekker mindre)
- 4 dl vann
- 5 dl soyamelk
- 5 dl kokosmelk
- vegansk smør/margarin, sukker og kanel til servering
Instructions
- Kok opp ris, salt og vann under lokk.
- Spe med melk, og la det småkoke i ca en time. Rør av og til.
- Server med margarin, sukker og kanel.
Notes
Flere oppskrifter
-
Vegansk risgrøt
“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om. Jeg har prøvd mange typer her, og ulike kombinasjoner, og har til…
-
Kremet jordskokksuppe
En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.
-
Nøttestek fra Bellies
Øystein Lunde Ohna er innehaver på Bellies, og mannen som for ca. 10 år siden komponerte den originale nøttestekoppskriften som blant annet har gjort stor suksess her på bloggen.