Vegansk risgrøt

Vegansk risgrøt

“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.

Jeg har prøvd mange typer her, og ulike kombinasjoner, og har til slutt blitt enig med meg selv om at dette er kombinasjonen som funker best. Soyamelken gjør grøten fyldig, kokosmelken likeså, i tilleg bidrar den med sødme. Er du ikke så glad i kokosmelk kan du kjøre på med større andel soyamelk, er det mindre enn ⅓ kokos så kjenner du ikke smaken noe særlig likevel. 

Vegansk risgrøt

Risengrynsgrøt er en selvfølgelighet til jul, men smaker godt til middag resten av året også.
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour
Course hovedrett, julekaker
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl grøtris
  • litt salt (jeg pleier bruke 0,5 ts, noen foretrekker mindre)
  • 4 dl vann
  • 5 dl soyamelk
  • 5 dl kokosmelk
  • vegansk smør/margarin, sukker og kanel til servering

Instructions
 

  • Kok opp ris, salt og vann under lokk.
  • Spe med melk, og la det småkoke i ca en time. Rør av og til.
  • Server med margarin, sukker og kanel.

Notes

Blander du rester med pisket krem, får du riskrem! Jeg pleier koke litt ekstra, for sikkerhets skyld. 
Keyword risgrøt

Flere oppskrifter

  • Vegansk risgrøt

    Vegansk risgrøt

    “Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om. Jeg har prøvd mange typer her, og ulike kombinasjoner, og har til…

    Les mer

  • Kremet jordskokksuppe

    Kremet jordskokksuppe

    En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.

    Les mer

  • Nøttestek fra Bellies

    Nøttestek fra Bellies

    Øystein Lunde Ohna er innehaver på Bellies, og mannen som for ca. 10 år siden komponerte den originale nøttestekoppskriften som blant annet har gjort stor suksess her på bloggen.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating