Tahinidressing med gressløk

Nydelig vegansk salatdressing som du lager på 1-2-3!
Denne oppskriften ble rett og slett til da jeg hadde enormt mye gressløk i hagen – og samtidig var tom for hvitløk på kjøkkenet.
Gressløk er virkelig en super ingrediens; god på smak, superlett å dyrke og ikke minst har den en flott farge. Jeg sådde den en gang under pandemien, og den kommer fortsatt opp år etter år, og gir meg mer enn nok å høste fra litt utpå våren til frosten kommer.
Derfor prøver jeg å bruke den i en del matretter – spesielt om den kan være et alternativ til noe jeg ellers ville kjøpt – slik at det blir litt færre turer på butikken. Gressløkpestoen min vet jeg at mange har blitt glade i allerede, og nå håper jeg at denne dressingen følger etter.




Vegansk dressing med tahini
Ingredients
- 1 liten bunt gressløk eller 1 hvitløksfedd
- 3 ss tahini
- 3 ss vann
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts sesamolje
- litt salt
Instructions
- Grovhakk eller klipp gressløk (eller finhakk hvitløk), og ha i en bolle – gjerne en litt høy og smak.
- Ha i resten av instrumentene, og kjør det jevnt med en stavmikser.
- Smak eventuelt til med litt ekstra salt, og rør inn mer vann for en mer flytende dressing.
Flere oppskrifter
-
Tahinidressing med gressløk
Nydelig vegansk salatdressing som du lager på 1-2-3! Denne oppskriften ble rett og slett til da jeg hadde enormt mye gressløk i hagen – og samtidig var tom for hvitløk på kjøkkenet. Gressløk er virkelig en super ingrediens; god på smak, superlett å dyrke og…
-
Pastasalat med kikerter
Perfekt når du har rester av kokt pasta i kjøleskapet. Tahinidressingen her er en av mine favoritter, og smaker godt sånn ca. til alt.
-
Tahinisaus til taco
Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel.