Tiramisuboller

Tiramisuboller

Luftige hveteboller med maripankrem, ostekrem, kaffesmak og et lite dryss kakaopulver – heftig inspirert av den italienske favorittdesserten.

Jeg har til gode å smake en bolle jeg ikke har likt, og elsker å prøve nye varianter. Dette er en veganisert versjon av en oppskrift jeg fant hos Idun, og jeg synes den ble utrolig god. Bollene ble rett og slett som en stor dessert.

MB. Marsipankremen er ganske flytende, så jeg anbefaler å servere disse på tallerken med både skje og gaffel.

Veganske tiramisuboller

Luftige hveteboller med marsipankrem og ostekrem.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 15 minutes
Course bakst, boller
Servings 8 boller

Ingredients
  

  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl plantemelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver

Marsipankrem:

  • 200 g marsipan uten egg
  • 1 ss amaretto kan sløyfes
  • 1 ss espresso eller annen sterk kaffe
  • 1 ss plantemelk

Ostekrem:

  • 150 g vegansk kremost naturell
  • 1 ss espresso eller annen sterk kaffe
  • 1 ts vaniljepulver/ren vanilje
  • 1 dl melis (cirkamengde)

Montering:

  • 2 ss kakaopulver

Instructions
 

  • Smelt margarin i en gryte. Hell i plantemelk, la det stå på den laveste temperaturen til det er ca. 37 grader (eller rett under), ta gryten av varmen slik at det ikke blir enda varmere.
  • Bland sammen mel, sukker, kardemomme og bakepulver i en bolle (bruk gjerne eltemaskin om du har). Ha gjæren over i melkeblandingen, hell deretter over i det tørre.
  • Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Del den i åtte like store emner, form dem til boller og fordel utover stekebrettet.
  • Etterhev i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Stek ferdig heva boller i 12-15 minutter. Avkjøl før montering.

Marsipankrem:

  • Riv marsipanen på den grove delen av et rivjern. Ha i en bolle og ha i amaretto, espresso og melk, og rør det godt sammen til du får en skikkelig tyktflytende saus (på grensen til en krem). Det gjør ingenting om det ikke blir helt jevnt. Sett i kjøleskap frem til servering.

Ostekrem:

  • Visp sammen kremost, espresso og vanilje til det blir helt jevnt. Rør deretter inn litt og litt melis, til det er så søtt som du foretrekker.

Montering:

  • Skjær bollene i to. Ha en god spiseskje marsipankrem på bunnen, deretter ostekrem, legg deretter på den andre delen av bollen, før du topper med et dryss kakaopulver.
Keyword fastelavn

Andre boller

  • Tiramisuboller

    Tiramisuboller

    Luftige hveteboller med maripankrem, ostekrem, kaffesmak og et lite dryss kakaopulver – heftig inspirert av den italienske favorittdesserten. Jeg har til gode å smake en bolle jeg ikke har likt, og elsker å prøve nye varianter. Dette er en veganisert versjon av en oppskrift jeg…

    Les mer

  • Banansplittboller

    Banansplittboller

    Se for deg dette: nybakte boller fylt med varmt sjokoladefyll og varm banan, serverte med pisket krem og friske bær…

    Les mer

  • Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær

    Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær

    Saftige boller med vegansk vaniljekrem og friske blåbær.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating