Go Back

Veganske tiramisuboller

Luftige hveteboller med marsipankrem og ostekrem.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 15 minutes
Course bakst, boller
Servings 8 boller

Ingredients
  

  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl plantemelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver

Marsipankrem:

  • 200 g marsipan uten egg
  • 1 ss amaretto kan sløyfes
  • 1 ss espresso eller annen sterk kaffe
  • 1 ss plantemelk

Ostekrem:

  • 150 g vegansk kremost naturell
  • 1 ss espresso eller annen sterk kaffe
  • 1 ts vaniljepulver/ren vanilje
  • 1 dl melis (cirkamengde)

Montering:

  • 2 ss kakaopulver

Instructions
 

  • Smelt margarin i en gryte. Hell i plantemelk, la det stå på den laveste temperaturen til det er ca. 37 grader (eller rett under), ta gryten av varmen slik at det ikke blir enda varmere.
  • Bland sammen mel, sukker, kardemomme og bakepulver i en bolle (bruk gjerne eltemaskin om du har). Ha gjæren over i melkeblandingen, hell deretter over i det tørre.
  • Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
  • Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Del den i åtte like store emner, form dem til boller og fordel utover stekebrettet.
  • Etterhev i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Stek ferdig heva boller i 12-15 minutter. Avkjøl før montering.

Marsipankrem:

  • Riv marsipanen på den grove delen av et rivjern. Ha i en bolle og ha i amaretto, espresso og melk, og rør det godt sammen til du får en skikkelig tyktflytende saus (på grensen til en krem). Det gjør ingenting om det ikke blir helt jevnt. Sett i kjøleskap frem til servering.

Ostekrem:

  • Visp sammen kremost, espresso og vanilje til det blir helt jevnt. Rør deretter inn litt og litt melis, til det er så søtt som du foretrekker.

Montering:

  • Skjær bollene i to. Ha en god spiseskje marsipankrem på bunnen, deretter ostekrem, legg deretter på den andre delen av bollen, før du topper med et dryss kakaopulver.
Keyword fastelavn