Vegansk ukemeny: uke 9, 2025

Det er vinterferie i Stavanger, og på søndag er det fastelavn.
Kort oppsummert: litt ekstra digge middager, og masse boller.
Håper du finner noe som frister!
1

Mandag: spicy ramen
Nydelig nudelsuppe med masse gode toppinger. Det som tar tid med denne oppskriften, er å forberede alt. Når du starter selve kokingen går det skikkelig fort.
Klikk her for oppskrift
2

Tirsdag: toskansk gnocchi
Nydelig italiensk middag med gnocchi, sopp, spinat og soltørka tomat i en kremet saus.
Klikk her for oppskrift
3

Onsdag: blomkål i appelsinsaus
Knallgod middagsrett der blomkål bakes i ovn, før det vendes i en kinesisk appelsinsaus.
Klikk her for oppskrift
4

Torsdag: søtpotet tikka masala
Nydelig indiskinspirert middag på vegansk vis. Sausen lages vanligvis med krydder, tomater og fløte, denne varianten er med kokosmelk.
Klikk her for oppskrift
5

Fredag: taco”kjøtt” med sopp og nøtter
Server med alt det beste tilbehøret du vet.
Klikk her for oppskrift
6

Lørdag: tacofritters
Har du rester fra gårsdagens taco? Bruk dem i disse kjempegode frittersene.
Klikk her for oppskrift
7

Søndag: lasagne med sopp og spinat
Nydelig lasagne med cashewsaus, spinatsaus og masse grønnsaker.
Klikk her for oppskrift
8

Ukens dessert: sticky toffee pudding
Klissete og knallgod karamellkake helt uten egg og melk.
Klikk her for oppskrift
9

Flere oppskrifter til fastelavn
-
Tiramisuboller
Luftige hveteboller med maripankrem, ostekrem, kaffesmak og et lite dryss kakaopulver – heftig inspirert av den italienske favorittdesserten.
-
Banansplittboller
Se for deg dette: nybakte boller fylt med varmt sjokoladefyll og varm banan, serverte med pisket krem og friske bær…
-
Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær
Saftige boller med vegansk vaniljekrem og friske blåbær.