Vegansk ukemeny: uke 8, 2025

Ny uke, nye muligheter til digg mat. Her er syv forslag til middager, samt en dessert og noe godt du kan bake. Alt helt plantebasert!
1

Mandag: gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Gresskar er ikke helt i sesong, men det er likevel å få tak i både i godt assorterte dagligvarebutikker, internasjonale matbutikker og hos grønnsakshandlere.
Klikk her for oppskrift
2

Tirsdag: tomatrisotto
Nydelig risotto med erter, basilikum og ovnsbakte tomater.
Klikk her for oppskrift
3

Onsdag: tofu i grønn curry
Thai-inspirert gryte der grønnsaker kokes i en saus av grønn curry og kokosmelk, og toppes med sprø tofu.
Klikk her for oppskrift
4

Torsdag: linsegryte med sopp og gulrot
Varmende indisk gryterett der linser og ris koker sammen i en krydret saus.
Klikk her for oppskrift
5

Fredag: chiligryte med søtpotet og hvite bønner
Klikk her for oppskrift
6

Lørdag: bowl med fritert østerssopp
Klikk her for oppskrift
7

Søndag: bakt bete med bygg
Mettende bygg, supergod rødbete, og en herlig, frisk pesto på toppen.
Klikk her for oppskrift
8

Ukens dessert: tilslørte bondepiker
Nydelig tradisjonsdessert med epler, stekte brødsmuler og masse pisket krem. Tidsberegningen her tar høyde for at du allerede har eplemos. Skal du koke det selv, tar det litt lengre tid, og eplemosen bør få avkjøles før bruk i denne desserten.
Klikk her for oppskrift
9

Ukens bakst: ostekakebrownies
Supersaftige brownies med masse smak av sjokolade PLUSS ostekake!
Klikk her for oppskrift
Flere oppskriftsforslag
-
Fastelavnsfest!
Favoritthøytiden er rett rundt hjørnet, og her er alle oppskriftene du trenger til den store anledningen.
-
Nyttårsmenyen
Enten du er hjemme og passer på dyrene dine eller går for litt mer fest på nyttårsaften; mat må man ha. Her er noen av mine favoritter som du kan sette sammen en to- eller treretters festmiddag med.
-
Juledessertene uten egg og fløte
Riskrem, karamellpudding og et par andre varianter, helt plantebasert.