Indisk aubergine

Indisk aubergine

Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som dipp.

I denne oppskriften går vi for førstnevnte; auberginebiter med en fast konsistens, neeeesten som kjøtt (ikke helt).

Sausen er skikkelig smaksrik, og kan fint fungere til andre typer grønnsaker – både ovnsbakte og kokte.

Ovnsbakt aubergine i indisk saus

I denne retten blir saftig aubergine og smaksrike cashewnøtter servert i en smaksbombe av en saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • olje
  • 1 aubergine
  • salt
  • ris til servering
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts gurkemeie
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts sukker
  • 2 ss tomatpuré kan erstattes av knuste tomater, ha i så fall i dobbel mengde
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 65 g cashewnøtter
  • 4 stilker bladpersille eller koriander kan sløyfes
  • 1 ts chiliflak kan sløyfes

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og ha litt olje oppå der igjen.
  • Skjær stilkfestet av auberginen, og skjær resten i store terninger (behold skallet på).
  • Fordel terningene utover stekebrettet, krydre med litt salt, og sett i ovnen. Bak i 20-25 minutter (jeg pleier la dem stå i til saus og ris er klar)
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk, gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, ingefær og muskat, og la det surre i 4-5 minutter.
  • Ha i sukker, 1 ts salt og tomatpuré og rør sammen. Ha deretter i kokosmelk, og la det hele koke opp.
  • La sausen putre til grønnsakene er ferdig i ovnen. Smak eventuelt til med mer salt og rør inn cashewnøttene.
  • NB: vil du ha mer smak i sausen? Det kan også være godt å tilsette garam masala og litt chili her.
  • Anrett ris og aubergine i dype tallerker, topp med saus og eventuelt persille eller koriander samt chiliflak.
Keyword aubergine

Flere oppskrifter

  • Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i brun curry

    Grønnsaker i “brun” curry ble til da jeg verken hadde currypaste eller ingredienser til å lage det i kjøleskapet… Det er nemlig slik at de fleste ingrediensene i currypaste også finnes i tørka variant i krydderskapet, og det er også mulig å droppe en eller…

    Les mer

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

    Les mer

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

    Les mer

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

    Les mer

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating