Go Back

Ovnsbakt aubergine i indisk saus

I denne retten blir saftig aubergine og smaksrike cashewnøtter servert i en smaksbombe av en saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • olje
  • 1 aubergine
  • salt
  • ris til servering
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts gurkemeie
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts sukker
  • 2 ss tomatpuré kan erstattes av knuste tomater, ha i så fall i dobbel mengde
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 65 g cashewnøtter
  • 4 stilker bladpersille eller koriander kan sløyfes
  • 1 ts chiliflak kan sløyfes

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og ha litt olje oppå der igjen.
  • Skjær stilkfestet av auberginen, og skjær resten i store terninger (behold skallet på).
  • Fordel terningene utover stekebrettet, krydre med litt salt, og sett i ovnen. Bak i 20-25 minutter (jeg pleier la dem stå i til saus og ris er klar)
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk, gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, ingefær og muskat, og la det surre i 4-5 minutter.
  • Ha i sukker, 1 ts salt og tomatpuré og rør sammen. Ha deretter i kokosmelk, og la det hele koke opp.
  • La sausen putre til grønnsakene er ferdig i ovnen. Smak eventuelt til med mer salt og rør inn cashewnøttene.
  • NB: vil du ha mer smak i sausen? Det kan også være godt å tilsette garam masala og litt chili her.
  • Anrett ris og aubergine i dype tallerker, topp med saus og eventuelt persille eller koriander samt chiliflak.
Keyword aubergine