Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, og ha litt olje oppå der igjen.
Skjær stilkfestet av auberginen, og skjær resten i store terninger (behold skallet på).
Fordel terningene utover stekebrettet, krydre med litt salt, og sett i ovnen. Bak i 20-25 minutter (jeg pleier la dem stå i til saus og ris er klar)
Kok ris etter anvisning på pakken.
Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
Varm opp olje til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk, gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, ingefær og muskat, og la det surre i 4-5 minutter.
Ha i sukker, 1 ts salt og tomatpuré og rør sammen. Ha deretter i kokosmelk, og la det hele koke opp.
La sausen putre til grønnsakene er ferdig i ovnen. Smak eventuelt til med mer salt og rør inn cashewnøttene.
NB: vil du ha mer smak i sausen? Det kan også være godt å tilsette garam masala og litt chili her.
Anrett ris og aubergine i dype tallerker, topp med saus og eventuelt persille eller koriander samt chiliflak.