Arme riddere
Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.
Altså. Å bruke gammelt brød til brødkrutonger og brødsmuler er helt topp det, men du skal ikke ha mange tørre brødskiver før du har nok til salattopping og panering det neste året.
Derfor synes jeg det er helt topp å ha litt flere oppskrifter på lur – for spesielt for oss som bor alene brødene fort liggende noen dager før de er spist opp.
Jeg er på dag seks av en måned der jeg skal leve for 1000 kroner i matbudsjett, og har allerede rukket å bruke denne oppskriften to ganger. Regner med det blir mange flere. Den tar seriøst et kvarter å lage, og kan toppes med så mye forskjellig. På bildene her bruker jeg sirup, kokosyoghurt og frosne bær, men banan, peanøttsmør, syltetøy, rømme eller vaniljeis vil fungere minst like godt.
Veganske arme riddere
Ingredients
- 2 dl kokosmelk
- 1 ss maisstivelse
- 1 ss sirup
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,25 ts nellik
- 4 halvtørre brødskiver gjerne surdeisbrød
- olje til steking
Instructions
- Visp sammen kokosmelk, maisstivelse, sirup, kanel, kardemomme, gurkemeie og nellik i en skål.
- Skjær brødskivene i to, og vend dem inn i røren. De kan godt ligge noen minutter, slik at de blir skikkelig dynka.
- Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Ha i 2-3 av skivene om gangen (alt etter hva du har plass til), og stek dem gylne på hver side.
- Server arme riddere rykende varme, gjerne med litt kokosyoghurt, frosne bær og lønnesirup på toppen.
Flere oppskrifter
-
Superenkle bananlapper
Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!
-
Linda sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.
-
Tynne veganske pannekaker
Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…