Arme riddere

Arme riddere

Veganske arme riddere – uten egg – og med kun helt vanlige ingredienser.

Altså. Å bruke gammelt brød til brødkrutonger og brødsmuler er helt topp det, men du skal ikke ha mange tørre brødskiver før du har nok til salattopping og panering det neste året.

Derfor synes jeg det er helt topp å ha litt flere oppskrifter på lur – for spesielt for oss som bor alene brødene fort liggende noen dager før de er spist opp.

Jeg er på dag seks av en måned der jeg skal leve for 1000 kroner i matbudsjett, og har allerede rukket å bruke denne oppskriften to ganger. Regner med det blir mange flere. Den tar seriøst et kvarter å lage, og kan toppes med så mye forskjellig. På bildene her bruker jeg sirup, kokosyoghurt og frosne bær, men banan, peanøttsmør, syltetøy, rømme eller vaniljeis vil fungere minst like godt.

Veganske arme riddere

Lettlagde og smaksrike arme riddere helt uten egg og meieriprodukter.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Course Dessert, frokost
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ss sirup
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,25 ts nellik
  • 4 halvtørre brødskiver gjerne surdeisbrød
  • olje til steking

Instructions
 

  • Visp sammen kokosmelk, maisstivelse, sirup, kanel, kardemomme, gurkemeie og nellik i en skål.
  • Skjær brødskivene i to, og vend dem inn i røren. De kan godt ligge noen minutter, slik at de blir skikkelig dynka.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Ha i 2-3 av skivene om gangen (alt etter hva du har plass til), og stek dem gylne på hver side.
  • Server arme riddere rykende varme, gjerne med litt kokosyoghurt, frosne bær og lønnesirup på toppen.
Keyword arme riddere, restemat

Flere oppskrifter

  • Superenkle bananlapper

    Superenkle bananlapper

    Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!

    Les mer

  • Linda sine bananlapper

    Linda sine bananlapper

    Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens. 

    Les mer

  • Tynne veganske pannekaker

    Tynne veganske pannekaker

    Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating