Hjemmelaget fuglemat

Hjemmelaget fuglemat

Jeg tør ikke henge opp meiseboller, i frykt for at fuglene skal sette de små føttene sine fast, så da ble en hjemmelaget variant tryggere. Den er hengt opp slik at det er nesten umulig for katter å liste seg innpå.

Koppen kjøpte jeg på julesalg på Nille (tre stk. for en hundrelapp ca.), fuglefrøene er fra Europris og pinnene er fra hagen.

Koppene er fine gaver. ❤️

Hjemmelaget fuglemat

Dekorative "meiseboller" som du lager på 10 minutter. Perfekte for å bruke opp kokosfett etter julebaksten.
Prep Time 10 minutes
Nedkjøling 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course fuglemat
Servings 3 kopper

Ingredients
  

  • 500 g kokosolje eller kokosfett Delfiafett fungerer fint
  • 1 dl rapsolje
  • 800 g fuglefrø
  • 3 kopper du ikke er redd for
  • 3 små pinner
  • snor

Instructions
 

  • Smelt kokosolje på lav temperatur, rør inn rapsolje og fuglefrø.
  • Hell over i kopper. Sett en pinne inn i hver kopp på motsatt side av koppen av hanken.
  • Sett kaldt slik at det stivner.
  • Heng opp en trygg plass. Jeg brukte to snorer, én løsere enn den andre, slik at jeg lett ser det dersom den ene ryker.
Keyword kattetv

Flere oppskrifter

  • Havregrøt i blender

    Havregrøt i blender

    Lettvint, mettende og smaksrik frokost som du lager klar kvelden i forveien. Smaker nesten som dessert. nesten.

    Les mer

  • Indisk aubergine

    Indisk aubergine

    Aubergine er en av mine absolutte favorittgrønnsaker når det kommer til konsistens. Ulike typer konsistens, faktisk. Ovnsbakt med litt olje kan den bli skikkelig saftig å tygge på – men står den i ovnen litt for lenge kan den plutselig bli myk og brukes som…

    Les mer

  • Knekkebrød med valnøtter

    Knekkebrød med valnøtter

    Hjemmelagde knekkebrød er knallgode, og i tillegg er det å bake dem en utmerket mulighet til å kvitte seg med innholdet i åpna pakker med nøtter, kjerner og frø. Jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke – det viktigste her er å bevare…

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating