Blomkål i appelsinsaus

Blomkål i appelsinsaus

Forsideoppskriften fra min første bok!

Denne oppskriften kom ut i Sykt godt (2016), og den var en av mine absolutte favoritter i boka. Faktisk likte vi den så godt at et av bildene av den havnet på forsiden.

På den tiden var det ikke så mange som hadde oppdaget hvor digg det er med ovnsbakt blomkål, og oppskriften ble heldigvis skikkelig godt tatt i mot.

Jeg synes den holder seg svært godt. I denne varianten har jeg gjort et par justeringer, for det gjør jeg alltid, men hovedtrekkene er de samme.

Blomkål i appelsinsaus fra Sykt godt

Knallgod middagsrett der blomkål bakes i ovn, før det vendes i en kinesisk appelsinsaus.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine kinesisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2,5 dl usøtet plantemelk
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts hvitløkspulver
  • salt
  • pepper
  • 2,5 dl brødsmuler eller griljermel
  • 2 appelsiner
  • 1 ts malt ingefær ev. 1 cm fersk som du river, det er bedre
  • 1 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller en liten terning
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss lys eddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ss kaldt vann
  • 3 cm purreløk det grønne, eventuelt 1 vårløk
  • 2 ss sesamfrø
  • eventuelt ris til servering.

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluft). Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær blomkål i buketter. Rør sammen plantemelk, hvetemel, hvitløkspulver og litt salt og pepper i en bolle. Ha brødsmulene i en dyp skål eller på en tallerken.
  • Vend blomkålbukettene først i røren, deretter i brødsmulene. Fordel dem så utover stekebrettet, pass på at det er litt avstand mellom dem. Bak i 15 minutter, vend litt på blomkålen, bak deretter i cirka 10 minutter til – de skal begynne å bli gylne. Gjør klar sausen mens blomkålen baker.
  • Press ut saften av begge appelsinene (riv gjerne skallet og spar til å bruke i bakst, eller frys med vann i isterningsbrett). Riv eller finhakk ingefær dersom du har fersk. Ha ingefær, appelsinsaft, vann med buljongpulver, sukker, eddik og soyasaus i en liten gryte og la det koke opp. Visp sammen maisstivelse og kaldt vann og hell i slik at sausen tykner. Rør litt i den og la den stå på lav varme til blomkålen er ferdig.
  • Skjær purre i fire på langs, deretter i tynne skiver. Vend blomkålen i sausen, topp med purre og sesamfrø, og server gjerne sammen med ris.
Keyword blomkål

Flere oppskrifter

  • Blomkål i appelsinsaus

    Blomkål i appelsinsaus

    Forsideoppskriften fra min første bok! Denne oppskriften kom ut i Sykt godt (2016), og den var en av mine absolutte favoritter i boka. Faktisk likte vi den så godt at et av bildene av den havnet på forsiden. På den tiden var det ikke så…

    Les mer

  • Kinesiske crispy jackfruit-pancakes

    Kinesiske crispy jackfruit-pancakes

    I Kina lager de mye god mat, og en av spesialitetene er noen tynne pannekaker fylt med grønnsaker, saus og sprøstekt and.

    Les mer

  • Kinesisk grønnsakswok

    Kinesisk grønnsakswok

    … eventuelt” en stor stekepanne med kinesisk saus, grønnsaker og ovnsbakt tofu”. Men “kinesisk grønnsakswok” klinger hakket bedre. Ikke knallgodt altså, så forslag til nye oppskriftsnavn i kommentarfeltet mottas med stor takknemlighet.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating