Go Back

Blomkål i appelsinsaus fra Sykt godt

Knallgod middagsrett der blomkål bakes i ovn, før det vendes i en kinesisk appelsinsaus.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine kinesisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2,5 dl usøtet plantemelk
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts hvitløkspulver
  • salt
  • pepper
  • 2,5 dl brødsmuler eller griljermel
  • 2 appelsiner
  • 1 ts malt ingefær ev. 1 cm fersk som du river, det er bedre
  • 1 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller en liten terning
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss lys eddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ss kaldt vann
  • 3 cm purreløk det grønne, eventuelt 1 vårløk
  • 2 ss sesamfrø
  • eventuelt ris til servering.

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluft). Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær blomkål i buketter. Rør sammen plantemelk, hvetemel, hvitløkspulver og litt salt og pepper i en bolle. Ha brødsmulene i en dyp skål eller på en tallerken.
  • Vend blomkålbukettene først i røren, deretter i brødsmulene. Fordel dem så utover stekebrettet, pass på at det er litt avstand mellom dem. Bak i 15 minutter, vend litt på blomkålen, bak deretter i cirka 10 minutter til - de skal begynne å bli gylne. Gjør klar sausen mens blomkålen baker.
  • Press ut saften av begge appelsinene (riv gjerne skallet og spar til å bruke i bakst, eller frys med vann i isterningsbrett). Riv eller finhakk ingefær dersom du har fersk. Ha ingefær, appelsinsaft, vann med buljongpulver, sukker, eddik og soyasaus i en liten gryte og la det koke opp. Visp sammen maisstivelse og kaldt vann og hell i slik at sausen tykner. Rør litt i den og la den stå på lav varme til blomkålen er ferdig.
  • Skjær purre i fire på langs, deretter i tynne skiver. Vend blomkålen i sausen, topp med purre og sesamfrø, og server gjerne sammen med ris.
Keyword blomkål