Brødkrutonger

Brødkrutonger

Dette brødet var begynt å bli litt for tørt for brødristeren, så det ble til krutonger. Disse er digg å ha liggende, og kan brukes på flere måter:

  • som topping på supper og salater
  • som snacks når du har cravings
  • med bittelitt margarin, også når du har cravings

Brødkrutonger

Kanskje den aller beste måten å bli kvitt halvtørt brød på.
Course restemat

Ingredients
  

  • halvgamle brødskiver
  • olje til steking
  • salt
  • pepper
  • eventuelt hvitløk og/eller urter.

Instructions
 

  • Skjær brødskivene i terninger. Du kan fint ta med skorpen.
  • Ha kjøkkenpapir i en skål eller på en tallerken.
  • Varm opp olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i brødterningene, krydre med salt og pepper. Stek krutongene i 4-5 minutter, vend på dem underveis. De skal begynne å bli sprø på alle sider – men trenger ikke blir gylne overalt. Ha i litt mer olje om pannen blir tørr.
  • Bruker du hvitløk og/eller urter kan du finhakke og ha i rett før stekingen er ferdig.
  • Ha krutongene over på kjøkkenpapiret, da vil overflødig fett renne av.
  • Oppbevares i lukket boks i romtemperatur frem til servering.
Keyword brødkrutonger

Flere oppskrifter



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating