Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.
Helt ærlig: denne kaken laget jeg da jeg innkalte til bursdagsselskap for katten min.
Invitasjonen var sånn egentlig bare en unnskyldning for å samle litt folk om sommeren, men folk tok det skikkelig alvorlig og hadde med gaver og allslags.
Jammen bra jeg hadde bakt! Ripskaken ble en suksess, og de få stykkene som stod igjen, frøs jeg ned. Satser på at de holder seg bra, jeg får oppdatere teksten her med detaljer om det når jeg tar dem opp igjen.
For en litt fjongere variant, kan du ha på en mild kremostglasur her. Samme som til gulrotkake eller krydderkake.
Ripskake
Ingredients
- 1 dl rapsolje
- 0,5 dl soyayoghurt
- 2 dl soyamelk
- 2 ts mandelekstrakt kan sløyfes
- 2 dl sukker
- 2,5 dl hvetemel
- 1 dl mandelmel
- 2 ss kokosmasse kan sløyfes
- 1,5 ts bakepulver
- litt salt
- 4 dl rips
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft). Kle en mellomstor langpanne med bakepapir.
- Visp sammen olje, yoghurt, melk og mandelekstrakt i en bolle. Mål opp de tørre ingrediensene og sil dem over i de våte (alt utenom ripsen). Visp det hele raskt sammen.
- Vend inn ripsbærene i røren.
- Hell alt over i den ildfaste formen. Bak i 30-35 minutter. Bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.
Flere oppskrifter
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her. Helt ærlig: denne kaken laget jeg da jeg innkalte til bursdagsselskap for katten min. Invitasjonen var sånn egentlig bare en unnskyldning for å…
-
Tips med rips
Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.
-
Ripssalsa
Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.