Ripskake

Ripskake

Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.

Helt ærlig: denne kaken laget jeg da jeg innkalte til bursdagsselskap for katten min.

Invitasjonen var sånn egentlig bare en unnskyldning for å samle litt folk om sommeren, men folk tok det skikkelig alvorlig og hadde med gaver og allslags.

Jammen bra jeg hadde bakt! Ripskaken ble en suksess, og de få stykkene som stod igjen, frøs jeg ned. Satser på at de holder seg bra, jeg får oppdatere teksten her med detaljer om det når jeg tar dem opp igjen.

For en litt fjongere variant, kan du ha på en mild kremostglasur her. Samme som til gulrotkake eller krydderkake.

Ripskake

Lettvint kake der du kan bruke både ferske og frosne ripsbær.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course kake
Servings 12 stykker

Ingredients
  

  • 1 dl rapsolje
  • 0,5 dl soyayoghurt
  • 2 dl soyamelk
  • 2 ts mandelekstrakt kan sløyfes
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 dl mandelmel
  • 2 ss kokosmasse kan sløyfes
  • 1,5 ts bakepulver
  • litt salt
  • 4 dl rips

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader (varmluft). Kle en mellomstor langpanne med bakepapir.
  • Visp sammen olje, yoghurt, melk og mandelekstrakt i en bolle. Mål opp de tørre ingrediensene og sil dem over i de våte (alt utenom ripsen). Visp det hele raskt sammen.
  • Vend inn ripsbærene i røren.
  • Hell alt over i den ildfaste formen. Bak i 30-35 minutter. Bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.
Keyword rips

Flere oppskrifter

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her. Helt ærlig: denne kaken laget jeg da jeg innkalte til bursdagsselskap for katten min. Invitasjonen var sånn egentlig bare en unnskyldning for å…

  • Tips med rips

    Tips med rips

    Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating