Superenkle bananlapper
Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser!
Begynner bananene på kjøkkenbenken å lukte mye sødme og tiltrekke seg fluer? Ja, og gjerne begynne å bli litt brune?
Da er det jammen mange ting du kan bruke dem til!
Å fryse ned til nice cream er en favoritt hos meg, i tillegg til å bake bananbrød. Eller hva med å bruke bananene i noen kjempegode lapper? I denne oppskriften trenger du strengt tatt bare banan, havregryn og bakepulver, litt vann for konsistens, og eventuelt kardemomme eller kanel for smak.
Bananene gir deg all sødmen du trenger, og sammen med havregryn binder de lappene sammen og gir god konsistens.
Servér med det du liker best å ha på lapper – her har jeg gått for litt plantebasert yoghurt naturell og eplemos.
Bananlapper
Ingredients
- 2 modne bananer
- 2 dl havregryn
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts kardemomme eller kanel (kan sløyfes)
- 2 ss vann (cirkamengde)
- olje eller margarin til steking
Instructions
- Mos bananene i en bolle. Ha i havregryn, bakepulver og kardemomme og rør sammen. Spe med litt vann til du får en ganske tyktflytende konsistens. Du kan ev. bruke stavmikser, foodprocessor eller blender for en jevnere røre.
- La røren svelle i 15-30 minutter.
- Varm opp litt olje (eller smelt litt margarin) i en stekepanne på medium temperatur. Jeg pleier å bruke 5 eller 6 av 9. Det er viktig at det ikke er for varmt slik at lappene brenner seg før de blir gjennomstekte.
- Bruk en spiseskje til å forme lapper. Stek dem gylne på hver side.
Flere oppskrifter
-
Superenkle bananlapper
Lettlagde og smaksrike, med 3-4-5 ingredienser! Begynner bananene på kjøkkenbenken å lukte mye sødme og tiltrekke seg fluer? Ja, og gjerne begynne å bli litt brune? Da er det jammen mange ting du kan bruke dem til! Å fryse ned til nice cream er en…
-
Linda sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.
-
Tynne veganske pannekaker
Jeg elsker pannekaker i allslags varianter, og har funnet en rekke måter å erstatte egg i dem på. Egg har nemlig flere funksjoner i matlaging, og kanskje spesielt i pannekaker. Her virker det nemlig både som bindemiddel, det gjør pannekakene saftige, og det gjør dem…