Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette her, for samme hvem jeg snakket med spurte om jeg ville ha en kopp kaffe.
Tidligere brygget jeg fort en liter, drakk et par kopper, orket ikke drikke mer, lot resten bli kaldt, og endte opp med å helle det ut i vasken. Helt krise.
Nå har jeg halvert standardstørrelsen til en halv liter, og rett etter brygging heller jeg den over på en termos. Dersom den likevel ikke blir drukket opp, heller jeg den videre over i et isterningsbrett, og fryser den ned.
De har potensial.
Sammen med kaffemelk (jeg pleier bruke baristamelk av havre) blir de til nydelig iskaffe. Ha dem i et glass og hell melken over, eller kjør alt sammen i en blender som jeg har gjort her.
Iskaffe
Ingredients
- 12-14-16 kaffeisbiter
- 2 dl plantemelk som er godt til kaffe
- 1 ts sirup kan sløyfes
Instructions
- Ha alt i en blender og kjør til all isen er knust. Hell over i glass og nyt med en gang!
Notes
Flere oppskrifter
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Iskaffe
I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette…