Iskaffe

I fjor sommer hadde jeg et prosjekt der jeg ikke kjøpte noe mat. Var det noe jeg har lærte disse ukene, er det at kaffe er en råvare som fortjener å vernes skikkelig om. Det føltes nesten som om hele Norge fikk med seg akkurat dette her, for samme hvem jeg snakket med spurte om jeg ville ha en kopp kaffe.
Tidligere brygget jeg fort en liter, drakk et par kopper, orket ikke drikke mer, lot resten bli kaldt, og endte opp med å helle det ut i vasken. Helt krise.
Nå har jeg halvert standardstørrelsen til en halv liter, og rett etter brygging heller jeg den over på en termos. Dersom den likevel ikke blir drukket opp, heller jeg den videre over i et isterningsbrett, og fryser den ned.
De har potensial.
Sammen med kaffemelk (jeg pleier bruke baristamelk av havre) blir de til nydelig iskaffe. Ha dem i et glass og hell melken over, eller kjør alt sammen i en blender som jeg har gjort her.

Iskaffe
Ingredients
- 12-14-16 kaffeisbiter
- 2 dl plantemelk som er godt til kaffe
- 1 ts sirup kan sløyfes
Instructions
- Ha alt i en blender og kjør til all isen er knust. Hell over i glass og nyt med en gang!
Notes
Flere oppskrifter
-
Ti veganske salater til sommer, piknik og grill
Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.
-
Lag ditt eget veganske pålegg
På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.
-
Tapaskveld
Alle mine beste oppskrifter på vegansk tapas på ett sted.