Blomkåltaco med tahinisaus

Blomkåltaco med tahinisaus

Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco.

Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten istedenfor kjøtt i taco. Jeg skriver nesten på grunn av næringsinnhold – i denne retten henter jeg nemlig proteinet fra dressingen istedenfor kjøtterstatningen.

Blomkåltaco med tahinisaus

Smaksrik taco med sprøbakt blomkål og kremet tahinisaus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2 ss olje
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 1 ts salt

Tahinisaus

  • 1 dl tahini
  • 1 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss hotsaus
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 1 lime

Tacotilbehør

  • etter ønske f.eks. maistortillas, salat, pico de gallo og bønnestuing

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del blomkålen i buketter. Størrelsen på dem er ikke kjempeviktig, men prøv å gjøre dem så like som mulig – slik at steketiden blir lik for alle.
  • Ha blomkålbukettene i en bolle, tilsett olje, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, chiliflak, hvitløkspulver, løkpulver og salt. Rør alt godt sammen, fordel det deretter utover på stekebrettet.
  • Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til blomkålbukettene blir gylne og fine. Gjør klar tilbehøret i mellomtiden.

Tahinisaus

  • Ha tahini, vann, sesamolje, hotsaus, hvitløk og salt i en blender. Press i halvparten av limesaften, og kjør til en jevn saus.
  • Smak eventuelt til med mer salt og limesaft.
  • Oppbevar sausen i kjøleskap fram til servering, den står helt fint et par dager om den blir dekket til.

Servering

  • Server blomkåltaco og tahinisaus med godt tilbehør.
Keyword blomkål, taco

Flere oppskrifter

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating