Søtpotet- og blomkålsuppe

Søtpotet- og blomkålsuppe

Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.

Jeg er veldig glad i suppe, veldig glad i indisk mat – og eksepsjonelt glad i ovnsbakt blomkål. Egentlig alt av ovnsbakt mat, når jeg tenker meg om.

Uansett: her kombinerer jeg de tre i en herlig variant. Blomkål og søtpotet med en indisk krydderblanding blir ovnsbakt i en halvtime, slik at mest mulig av de gode smakene kommer fram. Deretter kokes de til suppe med flere gode smaker, buljong og kokosmelk.

Etter å ha kjørt suppen jevn med stavmikser eller blender – og ikke brent meg – topper jeg med cashewnøtter og koriander, og nyter suppen rykende varm. Det synes jeg du skal prøve på også!

NB. For en høyere proteinprosent – ha i en kartong hermetiske røde linser og 2 dl ekstra væske – før du kjører suppen jevn.

Søtpotet- og blomkålsuppe

Blomkål og søtpotet med en indisk krydderblanding blir ovnsbakt i en halvtime, slik at mest mulig av de gode smakene kommer fram. Deretter kokes de til suppe med flere gode smaker, buljong og kokosmelk. Cashewnøtter og koriander på toppen.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 ss olje
  • 2 søtpoteter mellomstore
  • 1 blomkål
  • 1 ts salt
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller grønnsakskraft ha i mer for en mer tyntflytende suppe
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 ss rista og salte cashewnøtter
  • 4 stilker koriander
  • 2 ts chiliflak

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha ca. 1 ss olje på bakepapiret, fordel utover så godt du kan.
  • Skrell søpotetene, skjær dem i to på langs, og skjær hver del i skiver. Del blomkålen i store buketter, skjær stilken i litt mindre størrelser enn bukettene. Fordelt alt utover stekebrettet.
  • Dryss over salt, garam masala, spisskummen og gurkemeie, og sett brettet i ovnen. Grønnsakene skal steke ca. 30 minutter, start på resten av suppen når steketiden nærmer seg slutten.
  • Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm opp 1 ss olje til medium til høy temperatur i en stor gryte, og ha i det du nettopp finhakket. Stek i noen minutter.
  • Ha de ferdigstekte grønnsakene fra stekeovnen i gryta, og hell på vann med buljongterning og kokosmelk. La det koke opp, og deretter i koke i noen minutter.
  • Skru varmen ned, og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Pass på at du ikke brenner deg – det blir fort varmt her! Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann og eventuelt buljongterning, og la den koke i et par minutter til før servering.
  • Grovhakk nøttene og korianderen og ha over ved servering. Noen chiliflak på toppen ser fint ut på bilder, og gir suppen en ekstra piff.
Keyword suppe

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Nektarinchutney

    Nektarinchutney

    Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating