Gulrotsuppe med røde linser

Gulrotsuppe med røde linser

Smaksrik og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime. 

Gjennom disse årene med hjemmekontor har jeg blitt enormt begeistret for supper. En stor gryte til middag, og godt med rester i kjøleskapet til neste dags lunsj. Kanskje til og med en ekstra porsjon i fryseren, til en dag jeg virkelig ikke orker å lage mat.

Gulrotsuppe er en av favorittene mine, og det har jeg laget i mange varianter tidligere. Dette eksemplaret har i godt med asiatiske smaker for, vel, god smak – i tillegg har jeg i litt røde linser for ekstra protein og fylde.

vegansk gulrotsuppe med røde linser oppskrift

Forresten: juster gjerne med væske etter hva slags konsistens du liker. Jeg liker gulrotsuppe tykk og kremet, så har ikke i så mye væske – og mye av den er kokosmelk. Du kan fint lage suppen bare med vann (eller bare med kokosmelk!) som væske, og du kan godt ha i litt mer om du ikke vil ha suppen så tyktflytende.

På toppen har jeg koriander, gresskarkjerner og chiliflak – som sammen leverer på både smak og konsistens. Er du ingen stor tilhenger av koriander kan den droppes, eventuelt erstattes av bladpersille. Gresskarkjerner kan erstattes av andre kjerner (eller noen rista, hakka mandler), eventuelt kan du ha brødkrutonger på toppen. Litt knas er alltid god!

gulrotsuppe med røde linser

Gulrotsuppe med røde linser

En nydelig, mettende og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course suppe
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,25 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl røde splittlinser
  • 3 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts røde chiliflak

Instructions
 

  • Grovhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem opp i mindre biter.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i løk, surr i et minutt, tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og spisskummen, og surr i noen minutter til.
  • Tilsett gulrøtter, stek i minutt til, ha deretter i litt salt, linser og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. Hell på kokosmelk, og ha i pepper og sitronsaft. La det koke til gulrøttene er møre.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser (pass på så du ikke brenner deg!) eller i en blender, og server den rykende varm. Gresskarkjerner, koriander og chiliflak er godt på toppen.
Keyword gulrot, gulrotsuppe

Flere oppskrifter

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Blomkålsuppe med hvite bønner

    Blomkålsuppe med hvite bønner

    Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…

  • Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Søtpotetsuppe med sprøstekte linser

    Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.



4 thoughts on “Gulrotsuppe med røde linser”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating