Grillet blomkål med grov romescosaus
Tips: har du noen irriterende venner som får veldig vondt av at veggiser gjerne spiser mat som etterligner kjøtt? Da må du kalle denne retten for blomkålbiff. Vær så god.
Romescosaus er en supernydelig spansk saus, som passer utmerket med grillmat. Ingrediensen som virkelig leverer på smak er grillet paprika. Du slipper å grille den selv altså – grillet paprika selges i olje på glass (står cirka samme plass som soltørka tomater på glass i butikken). Har du ikke brukt den før er det på tide synes jeg. Har du mer paprika igjen etterpå kan du bruke den i hummus, for eksempel, eller strengt tatt lage mer romescosaus.
Grillet blomkål med grov romescosaus
Ingredients
- 1 stor blomkål
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- bladpersille til servering
Romescosaus
- 3 ss mandler
- 1 tomat
- 100 g grillet paprika
- 1 ss sitronsaft
- 1 hvitløksfedd
- bitte litt salt
- 0,5 ts spisskummen
Instructions
- Skjær blomkål gjennom kjernen til 4 “biffer”. Rør sammen sitronsaft, olje og salt.
- Grill blomkålen i 4-5 minutter på hver side. Pensle hele tiden den øverste siden med sitronoljen.
- Servér stekt blomkål med sausen, topp med bladpersille.
Romescosaus
- Rist mandlene i noen minutter i en tørr stekepanne. Ha dem deretter over i en foodprocessor, og tilsett resten av ingrediensene. Kjør et par runder til du har en grov saus.
- Eventuelt kan du kjøre helt til du har en jevn saus, så får du blomkålbiffer med fin romescosaus.
Flere oppskrifter
-
Grønt på grillen
Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.
-
Taco på grillen
Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!
-
Polenta med grillet tomat og aioli
Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…