Grillet blomkål med grov romescosaus

Grillet blomkål med grov romescosaus

Tips: har du noen irriterende venner som får veldig vondt av at veggiser gjerne spiser mat som etterligner kjøtt? Da må du kalle denne retten for blomkålbiff. Vær så god.

Romescosaus er en supernydelig spansk saus, som passer utmerket med grillmat. Ingrediensen som virkelig leverer på smak er grillet paprika. Du slipper å grille den selv altså – grillet paprika selges i olje på glass (står cirka samme plass som soltørka tomater på glass i butikken). Har du ikke brukt den før er det på tide synes jeg. Har du mer paprika igjen etterpå kan du bruke den i hummus, for eksempel, eller strengt tatt lage mer romescosaus.

blomkålbiff på grillen

Grillet blomkål med grov romescosaus

Knallgodt grillet blomkål med en smaksbombe av en saus.
Prep Time 15 minutes
Grilling 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course grillmat, hovedrett
Cuisine spansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 stor blomkål
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • bladpersille til servering

Romescosaus

  • 3 ss mandler
  • 1 tomat
  • 100 g grillet paprika
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd
  • bitte litt salt
  • 0,5 ts spisskummen

Instructions
 

  • Skjær blomkål gjennom kjernen til 4 “biffer”. Rør sammen sitronsaft, olje og salt.
  • Grill blomkålen i 4-5 minutter på hver side. Pensle hele tiden den øverste siden med sitronoljen.
  • Servér stekt blomkål med sausen, topp med bladpersille.

Romescosaus

  • Rist mandlene i noen minutter i en tørr stekepanne. Ha dem deretter over i en foodprocessor, og tilsett resten av ingrediensene. Kjør et par runder til du har en grov saus.
  • Eventuelt kan du kjøre helt til du har en jevn saus, så får du blomkålbiffer med fin romescosaus.
Keyword blomkål

Flere oppskrifter

  • Grønt på grillen

    Grønt på grillen

    Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.

  • Taco på grillen

    Taco på grillen

    Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!

  • Polenta med grillet tomat og aioli

    Polenta med grillet tomat og aioli

    Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating