Trifle med banan og sjokolade
Trifle er en dessert som ser ganske fancy ut, og den smaker fancy, og i tillegg er den matredding på sitt kanskje aller mest smaksrike.
Det er nemlig slik, at når vi baker sukkerbrød, sjokoladekakebunn og andre kaker som skal skjæres og monteres på et eller annet vis. Da blir det ofte avskjær som ikke kan brukes videre. Og dersom man er kjempeuheldig raser kaken sammen i ovnen eller på veien ut, og får en fasong du heller ikke kan servere.
Og da – da er trifle løsningen!
En trifle er rett og slett en dessert der vi legger biter av kakebunn lagvis med krem, bær, frukt, sjokolade, nøtter og sånn generelt det vi har for hånden. Du husker kanskje Rachel sin trifle fra Friends? Hun dro det akkurat litt for langt når hun hadde i kjøtt med erter og løk. Ellers er det meste innfor.
Variasjonsmuligheter trifle
Som nevnt over – det meste går an (men tydeligvis med noen hederlige unntak). Her er noen av mine favoritter:
- syltetøy rett oppå kakebunnen gjør den ekstra saftig
- andre typer frukt som ananas og melon er godt i, eller hva med friske bær?
- vispet krem uten sjokoladepulver
- vaniljekrem istedenfor, eller i tillegg til, vispet krem
- har du ikke kakerester? Flere typer kjeks kan brukes, f.eks. ladyfingers som vi kjenner fra tiramisu (merk at de som selges i butikken ofte er med egg)
Trifle med banan og sjokolade
Ingredients
- 2 dl plantefløte til visping f.eks Alpro rød eller Gryr
- 2 ss kakaopulver
- eventuelt litt søtning
- 2 bananer
- 50 g melkefri sjokolade
- avskjær eller rester av sukkerbrød, sjokoladekakebunn etc eventuelt kan du bruke kjeks som ladyfingers
Instructions
- Visp fløten stiv. Visp til slutt inn kakaopulveret og eventuelt litt søtning.
- Skjær bananene i skiver, riv sjokoladen (bruk rivjern eller ostehøvel, f.eks.) og del kakebunnen i mindre biter.
- Legg kakaebunn, banan og sjokoladekrem lagvis i porsjonsskåler eller en stor skål. Topp med revet sjokolade og voila! Ferdig!
- Trifelen kan serveres med en gang, eller stå noen timer i kjøleskap. Da vil kremen trekke litt inn i kakebunnen, slik at det blir enda mer smak av den.
Flere oppskrifter
-
Tilslørte bondepiker
Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg. Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.