Blomkålgrillspyd

Blomkålgrillspyd

Mange har blitt begeistret over hvor utrolig digg panerte og ovnsbakte blomkålbuketter er. “Blomkålvinger” er en overraskende vegansk erstatning for kyllingvinger, helt uten erstatningsprodukter, soyasaus, liquid smoke og matsminke.

Her skal dere få en av mine bedre idéer, ord for ord, bare uten stavangerdialekten:

«Så hva om vi tar det et skritt videre, og ovnsbaker blomkål, for deretter å marinere i barbecuesaus og steke på grillen?»

Oh yes det virker! Blomkålgrillspyd ser omtrent ut som grillet kylling – men det smaker ooooh så mye bedre. Og det beste av alt? Det er laget av planter.

Serveringsforslag blomkålgrillspyd

Disse grillspydene smaker veldig godt av BBQ-saus, og derfor synes jeg det er best å servere dem med litt mildt tilbehør. Kremet potetsalat er en favoritt hos meg, men stekte potetbåter går også glimrende. Og hva med maiskolber med chipotlemajones eller creamed corn ved siden av?

vegansk blomkålgrillspyd

Blomkålgrillspyd

Blomkålgrillspyd ser omtrent ut som grillet kylling – men det smaker ooooh så mye bedre. Og det beste av alt? Det er laget av planter.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Grilling 15 minutes
Course grillmat
Cuisine amerikansk
Servings 8 grillspyd

Ingredients
  

  • 2 blomkål
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl usøtet soyamelk
  • salt
  • pepper
  • 8 grillspyd
  • 2 dl BBQ-saus
  • eventuelt litt bladpersille

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del blomkålene i buketter, prøv å få dem så like som mulig i størrelse. Litt mindre buketter er enklere å grille enn større, og jeg anbefaler veldig å prøve å holde størrelsen nede her.
  • Rør sammen hvetemel, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Dypp blomkålbukettene i blandingen, fordel dem deretter utover på stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 15 minutter.
  • Bløtlegg grillspydene i vann. Når blomkålene er ferdig i ovnen, og har fått kjølt seg ned litt, trer du dem på grillspydene. Pensle med barbequesaus og legg på grillen.
  • Grill i 4-5 minutter på hver side.
  • Før servering topper du grillspydene med resten av sausen. Finhakk eventuelt bladpersille og ha på toppen.
Keyword blomkål

Flere oppskrifter

  • Grønt på grillen

    Grønt på grillen

    Alle mine beste oppskrifter på vegansk grillmat samlet på ett sted.

  • Taco på grillen

    Taco på grillen

    Jeg elsker å grille, jeg elsker frukt og grønt, og jeg elsker taco. Da var det jammen meg på høy tid å kombinere de tre kjærlighetene!

  • Polenta med grillet tomat og aioli

    Polenta med grillet tomat og aioli

    Sommeren er her – og grillværet også! Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men…



2 thoughts on “Blomkålgrillspyd”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating