Blomkålgrillspyd
Blomkålgrillspyd ser omtrent ut som grillet kylling - men det smaker ooooh så mye bedre. Og det beste av alt? Det er laget av planter.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Grilling 15 minutes mins
Course grillmat
Cuisine amerikansk
- 2 blomkål
- 2,5 dl hvetemel
- 2,5 dl usøtet soyamelk
- salt
- pepper
- 8 grillspyd
- 2 dl BBQ-saus
- eventuelt litt bladpersille
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Del blomkålene i buketter, prøv å få dem så like som mulig i størrelse. Litt mindre buketter er enklere å grille enn større, og jeg anbefaler veldig å prøve å holde størrelsen nede her.
Rør sammen hvetemel, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Dypp blomkålbukettene i blandingen, fordel dem deretter utover på stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 15 minutter.
Bløtlegg grillspydene i vann. Når blomkålene er ferdig i ovnen, og har fått kjølt seg ned litt, trer du dem på grillspydene. Pensle med barbequesaus og legg på grillen.
Grill i 4-5 minutter på hver side.
Før servering topper du grillspydene med resten av sausen. Finhakk eventuelt bladpersille og ha på toppen.