Kinesisk grønnsakswok
… eventuelt” en stor stekepanne med kinesisk saus, grønnsaker og ovnsbakt tofu”. Men “kinesisk grønnsakswok” klinger hakket bedre. Ikke knallgodt altså, så forslag til nye oppskriftsnavn i kommentarfeltet mottas med stor takknemlighet.
Uansett. Her har vi en knallgod rett som du lager på under halvtimen. Mens tofuen sprøbakes i stekeovnen, koker du ris og steker grønnsaker i stekepannen. Sausen rører du sammen på ett lite minutt, og før servering har du både den og tofuen i pannen med grønnsakene. Og sim sa la bim – middagen er klar.
Variasjonsmuligheter grønnsakswok
Du kan ha i alt du vil av grønt her. Jeg synes det er greit å kombinere noen som er relativt mettende (som gulrot) og noen som knaser godt (sukkerert og minimais), men dette styrer du selv. Alt av kål er godt oppi her, det er også sopp, bambusskudd, bønnespirer og paprika.
Er du ikke så glad i tofu kan du erstatte denne med f.eks. kjøtterstatning (mange er veldig begeistret for etterligninger av kylling i slike retter), eventuelt kan du ha i en kartong med kikerter for å få opp proteinprosenten.
Kinesisk grønnsakswok
Ingredients
- 270 g tofu 270 g pga. det er det pakken jeg vanligvis bruker veier. Finner du en mellom 200 og 300 g går det fint det og.
- 3 ss maisstivelse nb skal brukes to ulike steder i oppskriften
- 1 dl ris
- 0,5 squash
- 1 gulrot
- 8 minimais
- 20 sukkererter
- 1 hvitløksfedd
- 1 cm ingefær
- 0,5 grønn chilli
- 1 vårløk
- 4 stilker koriander
- 1 ss olje til steking
- 4 ss soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss riseddik
- 1 dl vann
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Press ut overflødig vann fra tofuen, skjær den i terninger.
- Ha 2 ss maisstivelse på en tallerken, rull tofuen i den og legg terningene på stekebrettet. Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter, vend på terningene halvveis i steketiden. De skal bli gylne og fine. Gjør klar resten mens tofuen steker.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær squash og gulrot i skiver. Jeg liker å skjære squashen i to eller fire på langs først, men gjør som du vil her. Skjær minimais og sukkererter i 2 på langs, riv eller finhakk hvitløk og ingefær, finhakk chili, skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
- Varm opp olje til høy temperatur i en wok eller stor panne (har du en liten panne går det fint også, bare stek grønnsakene i flere omganger). Ha i gulrøtter og squash, og stek dem i noen minutter. Ha deretter i minimais og sukkererter, stek i et par minutter til, skru så ned varmen.
- Rør sammen hvitløk, ingefær, chili, 1 ss maisstivelse, soyasaus, brunt sukker, riseddik og vann. Rør til maisstivelsen er helt oppløst.
- Hell sausen over i stekepannen med grønnsakene, og vend litt på det hele. Med en gang sausen koker opp vil den tykne. Ha da i tofuen.
- Servér retten med ris, dryss vårløk og koriander på toppen.
Flere oppskrifter
-
Kinesiske crispy jackfruit-pancakes
I Kina lager de mye god mat, og en av spesialitetene er noen tynne pannekaker fylt med grønnsaker, saus og sprøstekt and.
-
Kinesisk grønnsakswok
… eventuelt” en stor stekepanne med kinesisk saus, grønnsaker og ovnsbakt tofu”. Men “kinesisk grønnsakswok” klinger hakket bedre. Ikke knallgodt altså, så forslag til nye oppskriftsnavn i kommentarfeltet mottas med stor takknemlighet. Uansett. Her har vi en knallgod rett som du lager på under halvtimen.…
-
Grønnsaker i søtsur saus
Kinesisk favorittsaus laget på 1-2-3.