Go Back
Grønnsakswok

Kinesisk grønnsakswok

Knallgod rett med grønnsaker og tofu i kinesisk saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine kinesisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 270 g tofu 270 g pga. det er det pakken jeg vanligvis bruker veier. Finner du en mellom 200 og 300 g går det fint det og.
  • 3 ss maisstivelse nb skal brukes to ulike steder i oppskriften
  • 1 dl ris
  • 0,5 squash
  • 1 gulrot
  • 8 minimais
  • 20 sukkererter
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 0,5 grønn chilli
  • 1 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • 1 ss olje til steking
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss riseddik
  • 1 dl vann

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Press ut overflødig vann fra tofuen, skjær den i terninger.
  • Ha 2 ss maisstivelse på en tallerken, rull tofuen i den og legg terningene på stekebrettet. Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter, vend på terningene halvveis i steketiden. De skal bli gylne og fine. Gjør klar resten mens tofuen steker.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær squash og gulrot i skiver. Jeg liker å skjære squashen i to eller fire på langs først, men gjør som du vil her. Skjær minimais og sukkererter i 2 på langs, riv eller finhakk hvitløk og ingefær, finhakk chili, skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
  • Varm opp olje til høy temperatur i en wok eller stor panne (har du en liten panne går det fint også, bare stek grønnsakene i flere omganger). Ha i gulrøtter og squash, og stek dem i noen minutter. Ha deretter i minimais og sukkererter, stek i et par minutter til, skru så ned varmen.
  • Rør sammen hvitløk, ingefær, chili, 1 ss maisstivelse, soyasaus, brunt sukker, riseddik og vann. Rør til maisstivelsen er helt oppløst.
  • Hell sausen over i stekepannen med grønnsakene, og vend litt på det hele. Med en gang sausen koker opp vil den tykne. Ha da i tofuen.
  • Servér retten med ris, dryss vårløk og koriander på toppen.
Keyword tofu