Hasselnøttboller

Hasselnøttboller

Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.

Veganske hasselnøttboller

Saftige og smaksrike eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving (minst) 14 hours
Total Time 14 hours 45 minutes
Course bakst
Servings 12 boller

Ingredients
  

  • 100 g vegansk margarin
  • 2 dl soyamelk + ekstra til pensling
  • 1 dl vann
  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ss hasselnøtter

Nøttefyll:

  • 100 g hasselnøttsmør eventuelt hasselnøtter som du kjører til smør i foodprocessoren selv
  • 100 g melis
  • 1 ts maisstivelse

Vaniljekrem:

  • 2 ss maisstivelse
  • 2 s sukker
  • 0,5 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 2 dl soyamelk gjerne med vaniljesmak

Instructions
 

  • Smelt margarin. Ha gryten av varmen og rør inn melk og vann.
  • Rør sammen hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en bolle. Hell i melkeblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med et håndkle, la den heve på kjøkkenbenken i to timer. Sett den deretter i kjøleskapet og la den heve i alt fra over natten til fire døgn.
  • Grovhakk hasselnøttene, og lag nøttefyll og vaniljekrem (oppskrifter under).
  • Når du er klar til å bake ut bollene, kler du to stekebrett med bakepapir og har litt hvetemel på kjøkkenbenken. Velt deigen over på benken, vend den kjapt sammen, del den deretter i 12 like store emner. Kjevle hvert emne til et lite kvadrat, med lengder på ca 12 cm. Ha 1 toppen ts nøttefyll i midten, og brett de fire hjørnene mot midten. Fordel utover stekebrettene, dekk dem til, og la dem heve i cirka 1 time.
  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Før steking lager du en liten fordypning i midten av bollene, og har i vaniljekrem. Pensle med soyamelk og dryss hakka nøtter over.
  • Stek i 12-15 minutter, til bollene er gyllenbrune.

Nøttefyll:

  • Rør sammen hasselnøttsmør, melis og maisstivelse.

Vaniljekrem:

  • Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs, dra ut innmat og ha i. Legg også i stangen, det er alltid litt mer vanilje å få med. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt rører, før du tar gryten av varmen.
Keyword boller, fastelavn

Andre boller



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating