Hasselnøttboller
Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.
Veganske hasselnøttboller
Saftige og smaksrike eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.
Ingredients
- 100 g vegansk margarin
- 2 dl soyamelk + ekstra til pensling
- 1 dl vann
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 2 ts tørrgjær
- 2 ss hasselnøtter
Nøttefyll:
- 100 g hasselnøttsmør eventuelt hasselnøtter som du kjører til smør i foodprocessoren selv
- 100 g melis
- 1 ts maisstivelse
Vaniljekrem:
- 2 ss maisstivelse
- 2 s sukker
- 0,5 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
- 2 dl soyamelk gjerne med vaniljesmak
Instructions
- Smelt margarin. Ha gryten av varmen og rør inn melk og vann.
- Rør sammen hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en bolle. Hell i melkeblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med et håndkle, la den heve på kjøkkenbenken i to timer. Sett den deretter i kjøleskapet og la den heve i alt fra over natten til fire døgn.
- Grovhakk hasselnøttene, og lag nøttefyll og vaniljekrem (oppskrifter under).
- Når du er klar til å bake ut bollene, kler du to stekebrett med bakepapir og har litt hvetemel på kjøkkenbenken. Velt deigen over på benken, vend den kjapt sammen, del den deretter i 12 like store emner. Kjevle hvert emne til et lite kvadrat, med lengder på ca 12 cm. Ha 1 toppen ts nøttefyll i midten, og brett de fire hjørnene mot midten. Fordel utover stekebrettene, dekk dem til, og la dem heve i cirka 1 time.
- Forvarm stekeovnen til 220 grader. Før steking lager du en liten fordypning i midten av bollene, og har i vaniljekrem. Pensle med soyamelk og dryss hakka nøtter over.
- Stek i 12-15 minutter, til bollene er gyllenbrune.
Nøttefyll:
- Rør sammen hasselnøttsmør, melis og maisstivelse.
Vaniljekrem:
- Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs, dra ut innmat og ha i. Legg også i stangen, det er alltid litt mer vanilje å få med. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt rører, før du tar gryten av varmen.
Andre boller
-
Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær
Saftige boller med vegansk vaniljekrem og friske blåbær.
-
Eltefrie boller med sjokolade og hasselnøtt
Med god hjelp av eltefri bakst-dronningen Ina, mener jeg at jeg har funnet fram til de aller beste veganske, eltefrie bollene. Disse snurrene smaker fantastisk, har en veldig god konsistens, og ikke minst: de hever skikkelig bra og blir supersaftige.
-
Hasselnøttboller
Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen. Andre boller