Quinoabowl

Quinoabowl

Dette er en frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt. Og ja, forresten, den har verdens beste dressing.

Strategien bak er enkel: ta alt du liker i en bolle, og sats på at det passer sammen! Smell til med en god dressing i tillegg, så kan det ikke bli galt. Her kombinerer jeg quinoa og edamamebønner, som er fulle av protein og metter godt. Sammen med dem har jeg rå rødbete, pære og blåbær, som smaker friskt og søtt, og rike på vitaminer. I tillegg har jeg i ovnsstekte mandler som smaker knallgodt, og knaser, og det synes jeg er kjekt.

Dressingen er en historie for seg, med den fabelaktige kombinasjonen peanøttsmør, soyasaus og sesamolje. Her er det en del ingredienser (mange av dem kan fint erstattes av hverandre, eventuelt også droppes ut), og jeg anbefaler veldig å smake deg fram til din favorittkombinasjon. De målene som er oppgitt her gir den smakskombinasjonen jeg liker best.

Variasjonsmuligheter quinoabowl

  • quinoa kan erstattes med couscous eller nudler (men da må du skifte navn på retten)
  • rødbete kan erstattes av gulrot
  • pære kan erstattes av eple, eller en mer tropisk frukt om du foretrekker det
  • mandlene kan erstattes av ulike kjerner eller andre nøtter
quinoabowl

Quinoabowl

Frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler, blåbær og verdens beste dressing.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett, salat
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl quinoa ukokt
  • 100 g edamamebønner
  • 3 ss mandler
  • 1 rødbete
  • 1 pære
  • 50 g blåbær

Peanøttdressing

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts hotsaus eller vanlig chilisaus
  • 1 ts riseddik eller eplesidereddik
  • 1 ss lønnesirup eller brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • vann
  • 0,5 sitron saften fra

Instructions
 

  • Tilbered quinoa og edamamebønner etter anvisning på pakken.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en liten ildfast form. Grovhakk mandlene, ha dem i formen, og stek i ovnen til de begynner å bli gylne. Det tar cirka 5 minutter.
  • Skrell rødbeten og skjær den i terninger. Skjær også pæren i terninger.
  • Når alt er klart vender du sammen quinoa, edamame, mandler, rødbete, pære og blåbær i en bolle. Server sammen med dressingen.

Peanøttdressing

  • Riv eller finhakk hvitløk og ingefær, og ha det i en bolle som er stor nok til at du kan vispe i den.
  • Ha i peanøttsmør, soyasaus, hotsaus, eddik, lønnesirup og sesamolje, og rør det godt sammen. Det tar litt innsats for å få peanøttsmøret til å blande seg skikkelig, og det går helt fint å bruke en blender om du har.
  • Spe deretter med litt vann til du får en fint dressingkonsistens på det hele.
  • Smak til med sitronsaft – og eventuelt ha i litt mer soyasaus.
Keyword bowl, quinoa

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating