Ingefærnøtter
Lettlagde julekaker med god smak av ingefær og kanel.
Veganske ingefærnøtter
Nydelige småkaker med ingefær og kanel. For enda litt mer smak kan du ha i litt muskat og/eller kardemomme.
Ingredients
- 0,5 dl lys sirup
- 1 dl sukker
- 75 g vegansk margarin
- 0,5 dl soyafløte
- 3 dl hvetemel
- 2 ts ingefær
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
Instructions
- Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig i minst en halvtime.
- Forvarm ovnen til 180 grader, og kle noen stekebrett med bakepapir.
- Trill deigen til kuler og fordel utover brettene. De utvides en del under steking så ha litt avstand. Press dem litt forsiktig ned. Stek ingefærnøttene brune i cirka 12 minutter.
- Steketiden avhenger av hvor store du lager dem, så prøv deg gjerne frem med noen få nøtter i første omgang. Avkjøl på rist. Kakene stivner en god del etter at de er avkjølt.
- Oppbevar i tett kakeboks.
Flere oppskrifter
-
Sjokoladepinner
Disse er faste hos meg hvert eneste år, og forsvinner nesten skummelt fort fra kakeboksen. Kjempegode med et glass havremelk, eller en kopp kaffe. Eller julebrus. Alt passer til julebrus.