Tofu i peanøttsaus

Tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter. Perfekt comfort food?

Jeg blir stadig mer begeistret for tofu, og elsker å prøve med ulike sauser. Det skal utrolig lite til for å sette god smak på det hele, og det er veldig lett å lage ulike varianter.

Dagens saus inneholder en av mine absolutte favorittråvarer: peanøttsmør! Det vanligste nøttesmøret vårt passer nemlig til mye mer enn pålegg – i sauser og dressinger gjør det seg også veldig bra. I tillegg er det godt i kaker og desserter, men det er en annen historie…

Jeg foretrekker å servere tofu i peanøttsaus med ris, for sausen trekker skikkelig inn i risen og gjør den også smakfull. Nudler fungerer også, men jeg synes ikke at det blir like supert da. Ganske supert, altså, men ikke megasupert.

Ha gjerne i grønnsaker også. Disse kan bakes i ovnen samtidig som tofuen, eventuelt kan du steke dem i pannen før du begynner på sausen. Eller koke med risen. Eller spise rå.

tofu i peanøttsaus

Tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter. 
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g tofu
  • 2 ss sesamolje
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • salt og pepper
  • ris til servering
  • 2 cm ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1,5 dl peanøttsmør
  • 1 ss chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup eller annen søtning
  • 2,5 dl vann
  • 2 vårløk
  • 1 ss peanøtter
  • sesamfrø

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form.
  • Press ut overflødig vann fra tofuen, og skjær den i terninger. Ha 1 ss sesamolje, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle. Vend tofuen inn, fordel deretter terningene i den ildfaste formen. Bak i cirka 20 minutter. Vend på bitene underveis.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha en gryte på medium temperatur, og ha i ingefær, hvitløk, 1 ss sesamolje, peanøttsmør, chilisaus, soyasaus og sirup. Rør det godt sammen og sett på medium temperatur. Når peanøttsmøret begynner å smelte kan røre inn vann. La det stå og putre mens tofuen blir ferdig i ovnen.
  • Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk peanøtter.
  • Ha tofuen over i sausen, og la den småkoke i et par minutter.
  • Anrett ris på tallerkener, ha på tofu og saus, og topp med vårløk, peanøtter og sesamfrø.
Keyword tofu

Flere oppskrifter

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).

  • Slik lager du tofu i airfryer

    Slik lager du tofu i airfryer

    Sprø, smaksrik tofu servert i en herlig bowl med pak choy og sataysaus.

  • Veganmisjonens quinoaboller

    Veganmisjonens quinoaboller

    Alle vet hvordan man lager kjempegod restemiddag av gårsdagens kokte ris, men hva med quinoaen…? Jo nå skal du høre.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating