Kikert- og gresskargryte
Kjapp og nydelig indisk gryte med gresskar og kikerter.
Indisk gryterett med gresskar og kikerter
Litt lang ingrediensliste – men det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er å skjære opp gresskaret. Resten går veldig enkelt.
Ingredients
- 1 kartong (ca. 4 dl) eller 2 dl tørka kikerter
- 400 g flaskegresskar
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- olje til steking
- 1 ts sennepsfrø
- 1 ts kardemomme
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts spisskummen
- litt salt
- 1 håndfull curryblader
- 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 2,5 dl kokosmelk
- ris til servering
- koriander eller bladpersille til servering
Instructions
- Dersom du bruker hermetiske kikerter, holder det å helle av laken og å skylle kikertene i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes møre før bruk.
- Skjær skallet av gresskaret, skjær innmaten i store biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.
- Varm opp olje i en gryte. Ha i sennepsfrø, kardemomme, gurkemeie, spisskummen, salt og curryblader. Surr i et par minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær, stek i noen minutter til.
- Ha i gresskar, og hell på vann med buljongterning og kokosmelk. La det hele koke opp, la det deretter koke i cirka 10 minutter – til gresskarbitene begynner å bli møre. Tilsett kikerter. Etter fem minutter er curryen klar.
- Servér med ris samt koriander eller bladpersille.
Flere oppskrifter
-
Søtpotet tikka masala
Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.
-
Gresskartaco
Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.
-
Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk
Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.