Kikert- og gresskargryte

Kikert- og gresskargryte

Kjapp og nydelig indisk gryte med gresskar og kikerter.

indisk kikert- og gresskargryte

Indisk gryterett med gresskar og kikerter

Litt lang ingrediensliste – men det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er å skjære opp gresskaret. Resten går veldig enkelt.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kartong (ca. 4 dl) eller 2 dl tørka kikerter
  • 400 g flaskegresskar
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • olje til steking
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • litt salt
  • 1 håndfull curryblader
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2,5 dl kokosmelk
  • ris til servering
  • koriander eller bladpersille til servering

Instructions
 

  • Dersom du bruker hermetiske kikerter, holder det å helle av laken og å skylle kikertene i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes møre før bruk.
  • Skjær skallet av gresskaret, skjær innmaten i store biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.
  • Varm opp olje i en gryte. Ha i sennepsfrø, kardemomme, gurkemeie, spisskummen, salt og curryblader. Surr i et par minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær, stek i noen minutter til.
  • Ha i gresskar, og hell på vann med buljongterning og kokosmelk. La det hele koke opp, la det deretter koke i cirka 10 minutter – til gresskarbitene begynner å bli møre. Tilsett kikerter. Etter fem minutter er curryen klar.
  • Servér med ris samt koriander eller bladpersille.
Keyword gresskar, gryterett, kikerter

Flere oppskrifter

  • Aloo gobi

    Aloo gobi

    Dette er en av mine favoritter fra det indiske kjøkken, mye fordi poteter og blomkål er blant de beste råvarene jeg vet om.

  • Spinatkorma

    Spinatkorma

    Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant. 

  • Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig

    Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating