Kikert- og gresskargryte

Kikert- og gresskargryte

Kjapp og nydelig indisk gryte med gresskar og kikerter.

indisk kikert- og gresskargryte

Indisk gryterett med gresskar og kikerter

Litt lang ingrediensliste – men det eneste som tar litt tid i denne oppskriften er å skjære opp gresskaret. Resten går veldig enkelt.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 kartong (ca. 4 dl) eller 2 dl tørka kikerter
  • 400 g flaskegresskar
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • olje til steking
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • litt salt
  • 1 håndfull curryblader
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2,5 dl kokosmelk
  • ris til servering
  • koriander eller bladpersille til servering

Instructions
 

  • Dersom du bruker hermetiske kikerter, holder det å helle av laken og å skylle kikertene i kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes møre før bruk.
  • Skjær skallet av gresskaret, skjær innmaten i store biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær.
  • Varm opp olje i en gryte. Ha i sennepsfrø, kardemomme, gurkemeie, spisskummen, salt og curryblader. Surr i et par minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær, stek i noen minutter til.
  • Ha i gresskar, og hell på vann med buljongterning og kokosmelk. La det hele koke opp, la det deretter koke i cirka 10 minutter – til gresskarbitene begynner å bli møre. Tilsett kikerter. Etter fem minutter er curryen klar.
  • Servér med ris samt koriander eller bladpersille.
Keyword gresskar, gryterett, kikerter

Flere oppskrifter

  • Søtpotet tikka masala

    Søtpotet tikka masala

    Superdigg indisk middag med ovnsbakt søtpotet og aubergine i en nydelig kremet og krydret saus. Smaker godt med ris og raita til.

  • Gresskartaco

    Gresskartaco

    Nydelig tacovariant med ovnsbakt gresskar, søt eplesalsa og cashewkrem.

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating